Sari la conținut

Doar o lingură din acest condiment te ferește de cancer și poate înlocui toate aceste medicamente

Tot mai multi cercetatori studiaza turmericul sau cucurma si au ajuns la concluzia ca este utila in nu mai putin de 600 de afectiuni, avand extraordinare proprietati curative si de preventie.

Astfel, specialistii au ajuns la concluzia ca turmericul poate inlocui cu succes medicamente ca:

1. Corticosteroizii (eficienti in reducerea tumorilor, reactiilor cutanate, etc). In mod normal, aceste substante sunt produse de organismul nostru; pot fi cumparate si sub forma de medicament, dar pot aparea reactii adverse. Din fericire, inca din anul 1999 se stie ca antioxidantul cucurmina, continut de turmeric, poate avea acelasi efecte ca si corticosteroizii, in tratarea uveitei, o boala teribila ce afecteaza ochii. In 2003 s-a demonstrat ca turmericul ( mai exact, curcumina) este foarte eficient in lupta impotriva cancerului, efectele sale fiind comparate cu cele ale Dexametazonei, un medicament recomandat in cazuri de insuficienta corticosuprarenala, edem cerebral acut; asociat chimioterapiei antineoplazice ca antiemetic.

2. Lipitor/ Atorvastatina (medicament care lupta impotriva colesterolului marit). Un studiu publicat in 2008 a aratat ca substantele continute de turmeric pot lupta la fel de eficient ca Atorvastatina ( Lipitor este denumirea medicamentului) in disfunctiile endoteliale, principala patologie a vaselor sangvine care pot duce la ateroscleroza. De asemenea, a avut efecte benefice si in cazul celor care sufera de diabet (tipul 2).

3. PROZAC si alte antidepresive. Un studiu publicat in 2011 in jurnalul Acta Poloniae Pharmaceutica arata ca antioxidantul cucurmina a redus cu succes comportamentul depresiv, in studiile realizate.

4. ASPIRINA (pentru subtierea sangelui). Conform anumitor studii realizate in urma cu aproape 20 de ani, s-a demonstrat ca cucurmina din turmeric ii poate ajuta pe oamenii predispusi la tromboza vasculara; Aceasta lupta impotriva cheagurilor de sange (tromburilor, in termeni medicali) care duc la aceasta afectiune; eficienta in terapia anti-artrita.

5. Medicamente ANTIINFLAMATOARE. In 2004 un studiu publicat in jurnalul Oncogene (o publicatie internationala care publica saptamanal informatii si cercetari legate de cancer) a declarat ca antioxioxidantul cucurmina este o alternativa foarte buna pentru medicamente ca: aspirina, ibuprofen, feni-butazona, diclofenac, dexametazona si alte antiinflamatoare care s-au dovedit a fi eficiente in lupta cu celulele afectate.

6. METFORMINA (medicament destinat diabeticilor). Cercetatorii din domeniul biochimiei au explOrat efectele curcuminei in cazul diabetului si au ajuns la concluzia ca acest antioxidant activeaza AMPK (enzima care contribuie la producerea glucozei) si anuleaza efectelele genei gluconeogenice (care suprima productia de glucoza in ficat) in celulele hepatomice (canceroase din ficat). Iar asta nu este tot. S-a descoperit ca CURCUMINA este de la 500 pana la 100 000 de ori (in forma cunoscuta ca si tetrahidrocurcuminoide –THC) mai puternica decat metformina in activarea AMPK.

Incheiem cu cea mai importanta „contributie” a turmericului. Dupa cum probabil stii deja, turmericul este extrem de eficient atunci cand vorbim de boli cronice, precum cancerul. Astfel, turmericul are proprietati terapeutice remarcabile, fiind o competitie serioasa pentru medicamentele traditionale, folosite in aceste cazuri.

Asa ca, daca anumite tipuri de cancer sunt rezistente la medicamentatia „clasica”, nu la fel se intampla si in cazul turmericului, acesta demonstrandu-si eficacitatea impotriva acestor cancere rezistente la chimioterapie si la terapia cu radiatii.

In momentul de fata, exista mai bine de 27 de studii care arata ca antioxidantul curcumina poate induce moartea celulelor sau sensibilizarea celulelor canceroase rezistente la medicamente multiple in cazul tratamentelor conventionale.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel