Sari la conținut

DNA verifica achizițiile de vaccinuri anti-COVID. Există suspiciuni de abuz în serviciu

a treia doză
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

DNA verifică achizițiile de vaccinuri anti-COVID, în urma unor suspiciuni de abuz în serviciu. Achizițiile sunt în conformitate cu procedurile întocmite de Comisia Europeană, precizează medicul Valeriu Gheorghiță.

DNA verifică achizițiile de vaccinuri anti-COVID făcute de România. Există suspiciuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, dar nicio persoană nu este acum pusă sub învinuire, comunică RADOR.

DNA verifică achizițiile de vaccinuri anti-COVID

România a recepționat până acum 18,5 milioane de vaccinuri anti-COVID, din care a folosit 10 milioane de doze, iar aproape 5 milioane le-a vândut sau donat, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a adăugat că achiziția la nivelul țărilor din Uniunea Europeană se supune acelorași proceduri întocmite și elaborate de Comisia Europeană.

Cel mai solicitat vaccin, Johnson&Johnson

O nouă tranşă de ser anti-COVID vine mâine în Bucureşti. Cele 300.000 de doze produse de Johnson&Johnson vor fi ajunge la Compania Naţională „Unifarm” şi vor fi distribuite în centrele regionale din întreaga ţară. România a recepţionat până acum peste 1.080.000 de doze. Serul Johnson&Johnson este al doilea cel mai solicitat de români şi nu are nevoie de doză de rapel.

A treia doză ar putea fi administrată începând de săptămâna viitoare

Doza a treia de vaccin anti-COVID ar putea să se facă începând de săptămâna viitoare. Coodonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat că acest lucru este necesar din cauza numărului tot mai mare de noi îmbolnăviri.

Autoritățile române nu vor să mai aștepte anunțul oficial din data de 4 octombrie al Agenției Europene a Medicamentului și doresc ca de săptămâna viitoare să administreze a treia doză de vaccin SARS-CoV-2. Această grabă este impusă de numărul tot mai mare de noi îmbolnăviri care se înregistrează de la o zi la alta.

„Urgența demărării mai rapide fiind generată de situaţia epidemiologică care vedem că se înrăutăţeşte de la o zi la alta şi perspectivele nu sunt foarte optimiste și atunci datoria noastră este să creăm accesibilitate la vaccinare şi să dăm posibilitatea celor vulnerabili de a-şi consolida răspunsul imun, în condiţiile în care varianta Delta este dominantă”, a declarat Valeriu Gheorghiță în timpul unei conferințe de presă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel