Din cuprinsul articolului
Dispozitivul pe care trebuie să-l ai pe mașină. Dacă până acum nu erau recomandate de Poliția Română, toți șoferii trebuie să afle că își pot instala pe bordul mașinii un dispozitiv care îi va ajuta tare mult în trafic, mai ales atunci când vor fi implicați în anumite evenimente rutiere.
Camerele de supraveghere montate pe bordul mașinii devin din ce în ce mai populare și au o utilitate recunoscută, fiind un aliat de încredere pentru șoferi.
În România, Poliția recomandă tot mai mult utilizarea acestora pentru a documenta diverse incidente în trafic, cum ar fi accidentele sau comportamentele agresive ale altor șoferi.
Aceste înregistrări pot servi drept dovezi în cazul unor investigații sau pentru a evita răspunderea nejustificată în situații delicate.
“Camerele de supraveghere montate în autovehicul își pot dovedi utilitatea în mai multe situații. Pot fi de ajutor în situația în care conducătorii auto surprind imagini care relatează comportamente agresive în trafic, pe care ulterior le pot transmite polițiștilor, și vorbim aici de recenta implementare a aplicației ESAR.
Polițiștii analizează sesizările transmise prin aplicația M.A.I hub.mai.gov.ro și aplică ulterior sancțiuni, în situația în care se dovedește faptul că un conducător auto a adoptat un comportament violent în trafic.
Camerele video montate în autoturism pot fi utile și în cazuri, ce-i drept mai rare, asemănătoare situației recente din Constanța, acolo unde doi pietoni s-au aruncat intenționat în fața mașinilor, pentru a reclama ulterior un accident rutier. În această situație, o cameră de supraveghere poate dovedi, datorită imaginilor filmate, intenția pietonului și se poate înlătură răspunderea conducătorului auto, dacă acesta nu a avut nicio vină. De asemenea, dacă este montată o camera video pe bordul unui autoturism și are loc un accident rutier, atunci pot fi folosite imaginile și se poate stabili vinovăția conducătorilor auto și implicit răspunderea acestora.
Orice situații surprinse pe camerele de supraveghere, care ajută la identificarea unui posibil accident, pot fi transmise polițiștilor rutieri pentru luarea măsurilor legale. Recomandarea Poliției Române este să se folosească aceste camere video auto de supraveghere pentru că sunt un real ajutor în trafic” a declarat pentru Digi24 Bogdan Ghebaur, Purtător de cuvânt al Poliției Române
Conform Poliției Române, camerele de bord pot fi de ajutor în diverse situații ce pot apărea în trafic:
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…