Sari la conținut

Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicațiile procedurii

Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicațiile procedurii

Există mai multe modalități de a preveni sarcina, începând de la pilulele contraceptive până la tubectomie. Dispozitivul intrauterin (DIU) sau steriletul este, de asemenea, o astfel de procedură care este utilizată ca metodă de control al nașterii.

DIU este folosit ca dispozitiv contraceptiv care este introdus în uter pentru a preveni sarcina. Steriletele sunt dispozitive în formă de T, de obicei realizate din plastic, care sunt plasate în uter și reprezintă o modalitate fiabilă și de lungă durată de control al nașterilor. Funcția unui dispozitiv intrauterin este de a opri spermatozoizii să ajungă la ovul.

A ramas insarcinata, desi avea sterilt. Unde a fost ascuns acesta | Copilul.ro

Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicațiile procedurii

Această procedură funcționează pentru multe femei, totuși, vine cu propriul set de riscuri și complicații. S-ar putea să vă confruntați cu unele reacții adverse imediate după ce este introdus steriletul, în timp ce ar putea exista și alte reacții adverse pe care le-ați putea confrunta mai târziu.

Unele dintre efectele imediate pot fi durere, crampe, sângerări sau spotting.

Iată care sunt, pe scurt, riscurile și complicațiile unui dispozitiv intrauterin.

1. Infecție: Aceasta ar putea fi una dintre îngrijorările majore ale unui DIU. În timpul inserției, bacteriile sau virușii pot pătrunde în colul uterin sau uter, care ar putea ajunge în cele din urmă să provoace o infecție. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă de obicei în primele zile după procedură.

2. Expulzare: În acest caz, steriletul poate aluneca parțial sau complet din uter. Acest lucru se întâmplă de obicei în primele trei luni după procedură și cel mai probabil în timpul ciclurilor menstraule. Deci, dacă DIU este îndepărtat parțial, sunteți expusă riscului de a rămâne însărcinată și, prin urmare, trebuie să utilizați alte metode de control al nașterii.

3. Migrație: În acest caz, steriletul se poate muta în diferite poziții în interiorul uterului și acest lucru poate face ca DIU să nu fie eficient. Migrația poate avea loc în primele trei luni și, prin urmare, ar trebui să fiți atenți.

4. Perforare: Aceasta se poate dovedi a fi periculoasă și pentru alte organe interne. În acest caz, DIU împinge prin peretele uterului și acest lucru se întâmplă de obicei în timpul inserției. Dar dacă acest lucru nu este corectat imediat, poate provoca leziuni și altor organe.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel