Tehnologia dezvoltată pentru detectarea și monitorizarea COVID-19 poate face distincția între indivizii infectați cu virusul SARS-CoV-2 și indivizii neinfectați din probele de miros corporal cu o precizie de până la 100%, potrivit noilor cercetări.
Condus de cercetători de la London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) și de compania de biotehnologie RoboScientific Ltd. cu Universitatea Durham, studiul a testat dispozitive cu senzori organici semi-conductori (OSC) care ar putea fi folosiți ca instrumente de screening de detectare a coronavirusului în mulțime.
Conform cercetărilor efectuate până la această dată, infecția cu COVID-19 are un miros distinct, rezultat din modificările compușilor organici volatili (COV) care alcătuiesc mirosul corpului – generând o „amprentă digitală” a mirosului pe care senzorii unui astfel de aparat îl pot detecta.
În urma testelor efectuate, s-a putut observa că senzorii au atins o sensibilitate de 100%, sugerând astfel că aparatul poate detecta infecția cu covid-19 mai precis decât orice alt test de diagnostic disponibil.
Acest aparat detectează în 15 minute o persoană infectată. Timp în care dispozitivul îi scanează te toți cei care sunt într-un spațiu închis. Poate fi montat într-o sală de clasă, într-un birou, sau chiar în cabina unui avion. Aparatul este programat să trimită automat, prin SMS sau e-mail rezultatele pozitive unei persoane desemnate.
Un astfel de dispozitiv ar putea fi cumpărat la prețul de 5.000 de lire sterline. Pare scump la prima vedere, dar dacă va fi omologat, înlocuiește incusiv testele PCR. Cercetătorii l-au testat timp de două zile, iat eficiența a fost de 100%. Însă, spun ei, e nevoie de studii la scară mult mai largă, pentru a dovedi eficacitatea noii tehnologii.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…