Din cuprinsul articolului
Dozele booster sunt necesare pentru a stimula imunitatea COVID, oferind o protecție sporită împotriva virusului SARS-CoV-2. Cu toate acestea, dozele sunt distribuite în circumstabța în care, în anumite țări, campania de vaccinare stagnează până și la administrarea schemei complete.
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) susține că distribuirea dozelor booster este o problemă, în timp ce Africa, spre exemplu, încă se confruntă cu administrarea primelor doze de vaccin.
Astfel, distribuirea dozelor booster este o acțiune imorală și incorectă, în opinia directorului general al OMS.
Distribuirea dozelor „booster” de vaccin COVID-19 în unele ţări, în timp ce vaccinarea în Africa întârzie, este „imorală”, potrivit directorului general al Organizaţiei Mondială a Sănătăţii (OMS). Folosirea tot mai mare a dozelor „booster” este „imorală, incorectă şi injustă şi trebuie să se oprească”, a declarat marţi, pentru CNN, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, potrivit RADOR.
„Începerea administrării dozelor „booster” este cea mai proastă variantă pe care o putem aborda, la nivel de comunitate globală. Este injust şi incorect, deoarece nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent care nu are capacitate de producţie şi nici alte mijloace”, a afirmat el.
OMS a recomandat o doză suplimentară pentru persoanele imunocompromise, dar se opune puternic utilizării pe scară largă a acestora, până când o mai mare parte a lumii va primi primele doze de vaccin împotriva COVID-19.
America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat o singură doză de vaccin pentru mai mult de 50% din populaţie, în timp ce numai 7% din populaţia Africii a primit o doză, a afirmat Tedros.
În luna septembrie, Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat administrarea de doze „booster” anumitor persoane.
În plus, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a indicat naţiunilor europene să emită „recomandări naţionale pentru utilizarea dozelor suplimentare, luând în calcul datele privind eficienţa şi siguranţa”.
EMA a declarat că pentru persoanele cu imunitatea normală, dozele suplimentare cu BioNTech/Pfizer pot fi luate în considerare la cel puţin 6 luni de la administrarea celei de a doua doze, pentru persoanele de peste 18 ani.
Agenţia evaluează în prezent datele în vederea recomandării unei doze suplimentare şi pentru vaccinul Moderna.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…