Din cuprinsul articolului
În contextul noii tulpini Omicron, compania farmaceutică Pfizer a informat că va exista pe piață un vaccin modificat, care vizează varianta Omicron. Când ar putea fi gata? Albert Bourla a oferit toate detaliile.
Răspândirea tulpinii Omicron, care ar urma să infecteze peste jumătate din populaţia Europei, aşa cum estimează experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a lansat în dezbatere ideea de a actualiza compoziţia actualelor vaccinuri anti-COVID. În acest sens, Agenţia Europeană a Medicamentelor atrage atenţia că este nevoie de mai multe date pentru a înţelege impactul serurilor aprobate până acum asupra acestei variante.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla dacă vaccinurile anti-COVID existente oferă o protecție adecvată împotriva acestei mutații extrem de contagioase, cred specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății.
Cea mai recentă notă de informare a Agenţiei ONU își propune să răspundă celor mai importante întrebări despre noua variantă apărută în noiembrie, în Africa de Sud și Hong Kong.
Principalele întrebări la care trebuie date răspunsuri se referă la gravitatea bolii, la cât de repede se transmite și în ce măsură imunizarea cu actualele seruri oferă protecție, potrivit RRA.
Însă, la una dintre întrebările cheie, „dacă este nevoie de un nou vaccin specific pentru Omicron”, Agenția ONU nu a putut oferi un răspuns imediat.
Unii producători de vaccinuri dezvoltă deja o nouă generație de seruri. Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că un vaccin modificat, care vizează varianta Omicron, ar putea fi gata până în luna martie.
Şi compania Moderna lucrează la un astfel de ser, dar reprezentanții săi spun că este puțin probabil ca acesta să fie disponibil în următoarele două luni.
Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…
În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…
Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…
Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…
Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…
Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…