Dietetician, despre ceaiul care stimulează sistemul imunitar: Nu mai creşte sensibilitatea la boli

Dietetician, despre ceaiul care stimulează sistemul imunitar! Imunitatea scăzută generează boli și infecții mai ușor și poate duce la apariția unor afecțiuni cronice sau grave. Imunitatea scăzută poate fi cauzată de factori precum stresul, alimentația în cauză, lipsa somnului, sedentarismul sau anumite condiții medicale, precum HIV sau cancerul.

Este important să avem grijă de sistemul nostru imunitar prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exercițiu fizice regulate, odihnă adecvată, evitarea stresului și menținerea unei greutăți sănătoase. Printre acestea se află şi ceaiul, la care nu mulţi se gândeau că ne poate fi de folos pentru o imunitate puternică.

10 alimente care ne întăresc sistemul imunitar

 

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Ciuperci: bogate în seleniu, riboflavină și niacină, ele sunt importante pentru un sistem imunitar puternic.
  • Cartofi dulci: conțin beta-caroten, o formă de vitamina A esențială pentru o piele sănătoasă și o imunitate bună.
  • Migdale: sunt o sursă excelentă de vitamina E, un antioxidant important pentru susținerea sistemului imunitar.
  • Iaurt: conține culturi vii și probiotice care ajută la menținerea sănătății intestinului și la stimularea imunității.
  • Frunze verzi, precum spanacul și varza kale: acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți și acid folic, important pentru funcția imunitară.

Substanţele din ceaiul verde și negru stimulează sistemul imunitar

  • Ceai verde și negru: conțin polifenoli, flavonoide și L-teanină, substanţe care stimulează sistemul imunitar.
  • Varză: are o sursă de glutamină, care întărește sistemul imunitar
  • Usturoi: conține allicină, cu proprietăți antibacteriene și antifungice
  • Orz și ovăz: conțin beta-glucan, un tip de fibre care stimulează sistemul imunitar.
  • Pește: bogat în seleniu și acizi grași omega-3, acestea protejează plămânii de infecții.

Deficiențele  de nutrienți pot crește sensibilitatea la boli

Kara Lydon, dietetician și consilier certificat în alimentație, spune că „Cercetările arată că diverse deficiențe de nutrienți – vitaminele A, C, E, B, D, seleniu, zinc, fier, cupru și acid folic – vă pot crește sensibilitatea la boli”, atrage atenţia specialistul.

De fapt, malnutriția este cea mai frecventă cauză de imunodeficiență din lume, așa că asigurarea unei alimentații adecvate este esențială pentru sănătatea imunitară”, mai spune dieteticianul, potrivit New York Post.

Recent Posts

Pensionari, angajați pe sume uriașe la această companie

Pensionari, angajați pe sume uriașe la SC Citadin SA, o companie subordonată Primăriei Iași. Trei…

9 minute ago

Hepatita autoimună poate apărea la oricine. Vasele de sânge sparte pe picioare, unul din semnele alarmante

Hepatita autoimună este o afecțiune cronică rară a ficatului, în care sistemul imunitar începe să…

39 de minute ago

Avertizarea meteo: Un nou ciclon lovește Europa. Sunt așteptate furtuni puternice în aceste zone din România

Avertizarea meteo. Un nou ciclon format în bazinul Mediteranei își face simțită prezența în sudul…

o oră ago

Măsuri cheie pentru combaterea fumatului propuse de un chirurg oncolog. Rolul alternativelor fără fum

În cadrul celui de-al 7-lea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului, desfășurat pe 16…

2 ore ago

Cele trei zodii care se căsătoresc după 40 de ani. Își găsesc târziu sufletul-pereche

Există anumite zodii care tind să amâne căsătoria până la vârste mai înaintate, trecând chiar…

2 ore ago

Sunt misterioase și grave! Boli greu de diagnosticat

Atunci când un pacient intră pe ușa unui cabinet de consultații, el se așteaptă ca…

3 ore ago

Citeste si: