Dietetician, despre ceaiul care stimulează sistemul imunitar: Nu mai creşte sensibilitatea la boli

Dietetician, despre ceaiul care stimulează sistemul imunitar! Imunitatea scăzută generează boli și infecții mai ușor și poate duce la apariția unor afecțiuni cronice sau grave. Imunitatea scăzută poate fi cauzată de factori precum stresul, alimentația în cauză, lipsa somnului, sedentarismul sau anumite condiții medicale, precum HIV sau cancerul.

Este important să avem grijă de sistemul nostru imunitar prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exercițiu fizice regulate, odihnă adecvată, evitarea stresului și menținerea unei greutăți sănătoase. Printre acestea se află şi ceaiul, la care nu mulţi se gândeau că ne poate fi de folos pentru o imunitate puternică.

10 alimente care ne întăresc sistemul imunitar

 

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Ciuperci: bogate în seleniu, riboflavină și niacină, ele sunt importante pentru un sistem imunitar puternic.
  • Cartofi dulci: conțin beta-caroten, o formă de vitamina A esențială pentru o piele sănătoasă și o imunitate bună.
  • Migdale: sunt o sursă excelentă de vitamina E, un antioxidant important pentru susținerea sistemului imunitar.
  • Iaurt: conține culturi vii și probiotice care ajută la menținerea sănătății intestinului și la stimularea imunității.
  • Frunze verzi, precum spanacul și varza kale: acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți și acid folic, important pentru funcția imunitară.

Substanţele din ceaiul verde și negru stimulează sistemul imunitar

  • Ceai verde și negru: conțin polifenoli, flavonoide și L-teanină, substanţe care stimulează sistemul imunitar.
  • Varză: are o sursă de glutamină, care întărește sistemul imunitar
  • Usturoi: conține allicină, cu proprietăți antibacteriene și antifungice
  • Orz și ovăz: conțin beta-glucan, un tip de fibre care stimulează sistemul imunitar.
  • Pește: bogat în seleniu și acizi grași omega-3, acestea protejează plămânii de infecții.

Deficiențele  de nutrienți pot crește sensibilitatea la boli

Kara Lydon, dietetician și consilier certificat în alimentație, spune că „Cercetările arată că diverse deficiențe de nutrienți – vitaminele A, C, E, B, D, seleniu, zinc, fier, cupru și acid folic – vă pot crește sensibilitatea la boli”, atrage atenţia specialistul.

De fapt, malnutriția este cea mai frecventă cauză de imunodeficiență din lume, așa că asigurarea unei alimentații adecvate este esențială pentru sănătatea imunitară”, mai spune dieteticianul, potrivit New York Post.

Recent Posts

REVOLUŢIONAR. Un nou tratament pentru lupus ar putea duce la vindecarea bolii

Potrivit statisticilor, peste 5 milioane de oameni din lumea întreagă suferă de lupus, o boală…

24 de minute ago

HOROSCOP. Obiectul norocos recomandat pentru fiecare zodie în parte

Fie că este vorba de un talisman sau un medalion, multe persoane cred că purtarea…

54 de minute ago

PREMIERĂ. Deşert din Arabia Saudită, cu temperaturi de 55 de grade Celsius, acoperit de zăpadă (VIDEO)

Într-un deșert din Arabia Saudită, unde se înregistrează în mod normal temperaturi de peste 55…

o oră ago

TRUCURI. Cum să scazi rapid tensiunea arterială fără medicamente

Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau…

2 ore ago

STUDIU. Microbii din gură reflectă stilul de viață ales

Un studiu condus de biologii de la Penn State a descoperit că stilul de viață…

2 ore ago

TOP 5 băuturi naturale care întăresc sistemul imunitar în sezonul rece

Medici atrag atenţia că la începutul sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se…

3 ore ago

Citeste si: