Dietetician, despre ceaiul care stimulează sistemul imunitar: Nu mai creşte sensibilitatea la boli

Dietetician, despre ceaiul care stimulează sistemul imunitar! Imunitatea scăzută generează boli și infecții mai ușor și poate duce la apariția unor afecțiuni cronice sau grave. Imunitatea scăzută poate fi cauzată de factori precum stresul, alimentația în cauză, lipsa somnului, sedentarismul sau anumite condiții medicale, precum HIV sau cancerul.

Este important să avem grijă de sistemul nostru imunitar prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exercițiu fizice regulate, odihnă adecvată, evitarea stresului și menținerea unei greutăți sănătoase. Printre acestea se află şi ceaiul, la care nu mulţi se gândeau că ne poate fi de folos pentru o imunitate puternică.

10 alimente care ne întăresc sistemul imunitar

 

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Ciuperci: bogate în seleniu, riboflavină și niacină, ele sunt importante pentru un sistem imunitar puternic.
  • Cartofi dulci: conțin beta-caroten, o formă de vitamina A esențială pentru o piele sănătoasă și o imunitate bună.
  • Migdale: sunt o sursă excelentă de vitamina E, un antioxidant important pentru susținerea sistemului imunitar.
  • Iaurt: conține culturi vii și probiotice care ajută la menținerea sănătății intestinului și la stimularea imunității.
  • Frunze verzi, precum spanacul și varza kale: acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți și acid folic, important pentru funcția imunitară.

Substanţele din ceaiul verde și negru stimulează sistemul imunitar

  • Ceai verde și negru: conțin polifenoli, flavonoide și L-teanină, substanţe care stimulează sistemul imunitar.
  • Varză: are o sursă de glutamină, care întărește sistemul imunitar
  • Usturoi: conține allicină, cu proprietăți antibacteriene și antifungice
  • Orz și ovăz: conțin beta-glucan, un tip de fibre care stimulează sistemul imunitar.
  • Pește: bogat în seleniu și acizi grași omega-3, acestea protejează plămânii de infecții.

Deficiențele  de nutrienți pot crește sensibilitatea la boli

Kara Lydon, dietetician și consilier certificat în alimentație, spune că „Cercetările arată că diverse deficiențe de nutrienți – vitaminele A, C, E, B, D, seleniu, zinc, fier, cupru și acid folic – vă pot crește sensibilitatea la boli”, atrage atenţia specialistul.

De fapt, malnutriția este cea mai frecventă cauză de imunodeficiență din lume, așa că asigurarea unei alimentații adecvate este esențială pentru sănătatea imunitară”, mai spune dieteticianul, potrivit New York Post.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

9 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: