Sari la conținut

Dieta tiroidiană: Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru hipotiroidism și hipertiroidism

Stimulează tiroida pentru a arde grăsimea
Sursă foto: Makeup and Beauty
Hipotiroidismul duce la acumularea kilogramelor în plus

3. Pește

Peștele este bogat în acizi grași omega-3 și seleniu . Acizii grași omega-3 ajută la scăderea colesterolului LDL, iar seleniul menține hormonul tiroidian în funcțiune . Consumați somon, sardine și ton pentru a contracara hipotiroidismul. Puteți consuma 3-5 oz de pește în fiecare zi. Aveți grijă să nu gătiți prea mult peștele.

4. Legume și fructe

Legumele cu frunze verzi, legumele colorate și fructele sunt surse excelente de minerale, vitamine, antioxidanții , și fibre alimentare. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă dacă aveți hipotiroidism, deoarece câteva legume și fructe pot împiedica producția de hormoni tiroidieni și sunt cunoscute ca goitrogene.

Legume precum conopida, spanacul, varza, broccoli, varza, ridichea, piersica, avocado și muștarul sunt goitrogene. Cu toate acestea, gătitul corespunzător al acestor legume și fructe poate face ca goitrogenii să devină inactivi.

5. Bulion de oase

Prin consumul de bulion de oase, puteți omorî doi iepuri dintr-o lovitură. În primul rând, bulionul de oase conține aminoacizii glicină și prolină care ajută la repararea mucoasei digestive și la ameliorarea hipotiroidismului. În al doilea rând, hipotiroidismul vă poate fractura oasele, iar consumul de bulion de oase vă poate ajuta să vă întăriți oasele.

Alimente de evitat pentru a trata hipotiroidismul

  • Legume crucifere crude precum varza, conopida, napul,etc.
  • Alimentele care conțin gluten.
  • Alimentele bogate în zahăr, deoarece vârfurile necontrolate de insulină deteriorează starea de hipotiroidism.
  • Alimentele nesănătoase și alimentele procesate, cum ar fi alimentele prăjite, alimentele prăjite în aluat, napolitane, cartofii prăjiți etc. Aceste alimente au un exces de sodiu, dar nu au iod sau valoare nutritivă. Ele nu vor face decât să crească nivelul colesterolului și să vă afecteze sănătatea.
  • Ceaiul verde. Există multe studii care au confirmat că ceaiul verde posedă proprietăți antitiroidiene și că un consum excesiv de ceai verde poate provoca hipotiroidism. Ceaiurile din plante pentru sănătatea tiroidei se pot dovedi, de asemenea, benefice.

 

 

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel