Din cuprinsul articolului
Dieta suedeză: slăbești mâncând grăsimi. Există această preconcepție conform căreia grăsimea te îngrașă. Cu toate acestea, credința noastră fluctuează în prezent enorm.
Există și persoane care slăbesc cu multă grăsime și fără sport! Suedia este și prima țară care recomandă unt, ulei de măsline, frișcă și bacon – pentru cei care vor să slăbească!
Timp de doi ani, studiile SBU, Consiliul Suedez independent pentru Evaluarea Tehnologică a Sănătății, în care au fost examinate 16.000 de persoane și ale căror rezultate sunt acum ghidurile medicale oficiale pentru persoanele supraponderale sau care suferă de diabet, trebuie corectate complet.
Până acum s-a recomandat evitarea grăsimilor pentru a fi atenți la numărul de calorii și a consuma multe fructe și produse cu conținut scăzut de grăsimi care conțin adesea zahăr în schimb.
Cu toate acestea, conform datelor disponibile acum, în viitor se va recomanda o dietă bogată în proteine și grăsimi, dar care reduce cantitatea de carbohidrați și zahăr (care este prezent și în fructe și sucurile de fructe).
Nu numai că această dietă promite să scadă kilogramele, dar nivelul general de sănătate și, în mod surprinzător, colesterolul sunt de asemenea setate să se îmbunătățească.
Deci, cu siguranță ar merita să încercați să reduceți:
Pe de altă parte, consumați din ce în ce mai mult:
Dar totuși, atenție: doar pentru că există puțină grăsime într-un aliment nu înseamnă că trebuie să fie bun în mod automat! Pentru că adevărata grăsime este doar în legătură cu carbohidrații, precum cartofii prăjiți, chipsurile, prăjiturile sau ciocolata.
În loc de o dietă pe bază de carbohidrați, aici se bazează proteinele și grăsimile naturale, cu o cantitate mare de legume și doar câteva alimente cu zaharuri naturale și carbohidrați mai puțin nocivi.
Asta înseamnă că poți mânca tot felul de cărnuri, chiar și stridii, fără restricții de cantitate, și același lucru este valabil și pentru ouă, pește – mai ales gras, bogat în omega 3, și alte fructe de mare.
Este complet interzis să mănânci cartofi, aluat, orez și zahăr.
Legume permise și interzise
In loc de carbohidrati se consuma legume precum:
Lactate
Sunt permise alimente lactofermentate precum:
Din grăsimi vegetale sunt permise uleiul de măsline, uleiul de in, uleiul de cocos și avocado.
Consumul regulat și abundent de alimente bogate în carbohidrați determină secreția excesivă de insulină, crește nivelul zahărului din sânge, deci nu se menține într-un cerc vicios al foametei. Insulina cronică și bolile apar, de asemenea, în timp.
Prin întreruperea acelui ciclu, prin stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, senzația de foame dispare treptat, așa că consumăm din ce în ce mai puține alimente.
Când alimentele sunt bogate în proteine și legume, precum și în grăsimi naturale, chiar și o cantitate mai mică dă o senzație de sațietate de lungă durată.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…