Dieta specială pentru femei: 5 super-alimente pentru energizarea sistemului reproductiv feminin

Pentru a răspunde oricăror probleme de reproducere, este important să vă asigurați că urmați practici sănătoase în viața de zi cu zi.

Uterul este unul dintre cele mai vitale organe din corpul unei femei. Ca parte de bază a sistemului reproductiv feminin, acesta joacă un rol primordial în fundamentul vieții în sine. Acest lucru face cu atât mai imperativ să înțelegem alimentele care pot ajuta la sănătatea uterului și, prin extensie, sistemul de reproducere.

Una dintre problemele critice cu care se confruntă astăzi multe femei este infertilitatea. Un număr mare de femei suferă de PCOD / PCOS, ceea ce duce la infertilitate la o vârstă fragedă.

Unul dintre factorii semnificativi din spatele problemelor legate de infertilitate este stilul de viață nesănătos. Pentru a răspunde oricăror probleme de reproducere, este important să vă asigurați că urmați practici sănătoase în viața de zi cu zi. Un corp sănătos este imperativ pentru un sistem reproductiv sănătos.

Mâncarea este unul dintre elementele de bază ale corpului și nu este surprinzător faptul că alimentele potrivite pot construi un corp sănătos. Iată câteva alimente care pot ajuta sistemul reproductiv feminin.

A. Glucide complexe – cereale integrale precum orezul brun, ovăzul și pâinea integrală

Cerealele integrale sunt pline de substanțe nutritive care sporesc fertilitatea, cum ar fi zinc, seleniu și multe vitamine din grupul B. Acestea sunt o parte esențială a unei diete de echilibrare a hormonilor, care stimulează fertilitatea.

Glucidele rafinate, cum ar fi făina albă și zahărul alb sunt adesea folosite în produse precum dulciurile, prăjiturile și produsele de patiserie. Aceste alimente pot provoca o creștere bruscă a zahărului din sânge, declanșând dezechilibre hormonale. Cel mai bine este să evitați sau să minimizați consumul lor cât mai mult posibil.

b. Ouă

Ca o sursă excelentă de vitamine, ouăle pot ajuta la creșterea nivelului de fertilitate. De asemenea, conțin Omega 3 și colină. Primul este cunoscut pentru a îmbunătăți fertilitatea, în timp ce cel din urmă reduce riscul anumitor defecte congenitale.

c. Pește gras

Peștele conține grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași Omega 3 și Omega 6. În afară de creșterea fertilității, acestea pot ajuta și la pielea uscată, părul uscat, unghiile fragile, oboseala, iritabilitatea, creșterea în greutate, sindromul premenstrual, artrita, tensiunea arterială ridicată, vindecarea slabă a rănilor, pielea crăpată și căderea părului.

Peștii grași nu numai că ne pot îmbunătăți membranele celulare, ci ne pot ajuta și la protejarea noastră împotriva amenințărilor la adresa sănătății.

d. Fructe de padure

Fructele de pădure sunt de fapt o sursă excelentă pentru femeile care încearcă să conceapă un bebe. Bogate în antioxidanți și fitonutrienți antiinflamatori, zmeura și afinele ajută la creșterea fertilității.

Sunt deosebit de utile femeilor care încearcă să rămână însărcinate, deoarece conțin folat și vitamina C, substanțe nutritive cheie pentru dezvoltarea fetală.

Fructele de pădure pot ajuta, de asemenea, în gestionarea greutății. Aceste fructe delicioase pot fi ușor încorporate într-o dietă care crește fertilitatea prin deserturi, piureuri, boluri cu fructe, granola sau consumate simple.

e. Iaurt

Iaurturile ajută la reducerea problemelor asociate cu sindromul intestinului iritabil și tulburările inflamatorii ale tractului digestiv. În plus, iaurtul poate ajuta la reducerea riscului de ulcer gastric și infecții vaginale. Încărcat cu substanțe nutritive de calciu sănătoase pentru oase, fiecare femeie trebuie să consume o cană de iaurt cu fructe proaspete sau nuci sau semințe.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: