Categories: Expertul zilei

Sfaturi ușoare și accesibile de la nutriționiști pentru a-ți menține un stil de viață sănătos în pandemie

Sfaturi de la nutriționiști pentru a vă ajuta familia să-și mențină o dietă sănătoasă în pandemie

Epidemia de coronavirus a afectat viața familiilor din întrega lume și posibilitatea pentru o dietă sănătoasă. Pe măsură ce școlile și centre de îngrijire a copiilor se închid, mulți părinți se găsesc blocați acasă pentru cea mai mare parte a zilei, jonglând între îngrijirea copiilor, munca la serviciu și alte responsabilități curente.

Iar întrebarea de la sfârșitul zilei „Ce avem la cină?” poate fi o adevărată provocare.

Pentru a face lucrurile și mai dificile, instalarea panicii privind limitarea accesului la aprovizionarea cu unele alimente, crește și mai mult presiunea psihologică.

Cum ne putem mențione o dietă sănătoasă?

  1. Mențineți aportul de fructe și de legume

Achiziționarea, depozitarea și gătirea legumelor proaspete poate fi o provocare în izolare, mai ales atunci când părinții sunt sfătuiți să limiteze călătoriile în afara casei. Dar, ori de câte ori este posibil, este important să vă asigurați că copiii primesc necesarul zilnic de fructe și legume în dieta lor.

  1. Atunci când nu sunt disponibile, înlocuiți prdusele proaspete cu alternative sănătoase usacate sau conservate

Produsele proaspete sunt aproape întotdeauna cea mai bună opțiune, dar atunci când nu sunt disponibile, există o mulțime de alternative sănătoase care sunt ușor de depozitat și preparat.

Conserve de fasole și naut, care oferă o abundență de nutrienți, pot fi păstrate luni sau chiar ani și pot fi incluse în mese în multe moduri. Conserve de pește gras, cum ar fi sardinele, macroul și somonul sunt bogate în proteine, acizi grași omega 3 și o gamă largă de vitamine și minerale. Acestea pot fi folosite reci în sandvișuri, salate sau în diferite feluri de mâncare pentru paste sau gătite ca parte a unei mese calde.

Conserve de legume, cum ar fi roșiile, tind să conțină cantități mai mici de vitamine decât produsele proaspete, dar sunt o opțiune excelentă de rezervă când produsele proaspete sau legumele congelate sunt greu de găsit.

Produsele uscate, cum ar fi fasolea uscată, leguminoasele și cerealele, cum ar fi linte, mazărea, orez, cuscus sau quinoa, sunt, de asemenea, opțiuni nutritive, de lungă durată, care sunt gustoase și accesibile. Ovăzul rulat gătit cu lapte sau apă poate servi ca o opțiune excelentă de mic dejun și poate fi condimentat cu iaurt, fructe tocate sau stafide.

  1. Fă-ți un stoc de gustări sănătoase

Copiii au adesea nevoie să mănânce o gustare sau două în timpul zilei pentru a-i menține activi. În loc să oferiți copiilor dulciuri sau gustări sărate, optați pentru opțiuni mai sănătoase, cum ar fi nuci, brânză, iaurt (de preferință neîndulcit), fructe tocate sau uscate, ouă fierte sau alte opțiuni sănătoase disponibile la nivel local. Aceste alimente sunt hrănitoare, mai sățioase și ajută la construirea unor obiceiuri alimentare sănătoase care durează o viață.

  1. Limitați alimentele foarte procesate și optați pentru o dietă sănătoasă

Deși este posibil ca utilizarea produselor proaspete să nu fie întotdeauna posibilă, încercați să limitați cantitatea de alimente foarte procesate din coșul de cumpărături. Mesele gata consumate, gustările ambalate și deserturile sunt deseori bogate în grăsimi saturate, zaharuri și sare. Dacă achiziționați alimente procesate, uitați-vă la etichetă și încercați să alegeți opțiuni mai sănătoase care conțin mai puține dintre aceste substanțe. Încercați să evitați și băuturile cu zahăr și în schimb beți multă apă. Adăugarea de fructe sau legume precum lămâie, lime, felii de castraveți sau fructe de pădure în apă este o modalitate excelentă de a adăuga un plus de aromă.

  1. Fă din gătit și mâncare o parte distractivă și semnificativă din rutina familiei tale

Gătitul și mâncatul împreună sunt o modalitate excelentă de a crea rutine sănătoase, de a întări legăturile familiale și de a vă distra. Oriunde poți, implică-ți copiii în pregătirea mâncării – copiii mici pot ajuta la spălarea sau sortarea produselor alimentare, în timp ce copiii mai mari își pot asuma sarcini mai complexe și pot ajuta la pregătirea mesei.

Încercați cât mai mult posibil să vă țineți de orele fixe de masă ca familie. Astfel de evenimente de rutină pot ajuta la reducerea anxietății copiilor aflați în aceste situații stresante.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: