Din cuprinsul articolului
Terapie dietetică pentru ficatul gras. Boala ficatului gras este o boală în care se formează depozite anormale de grăsime în jurul ficatului. Dacă este lăsată netratată pentru o perioadă lungă de timp, această afecțiune poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv steatohepatita non-alcoolică (NASH). Boala este asociată cu ciroza, boala hepatică în stadiu terminal, transplantul de ficat și este adesea asociată cu boli cardiovasculare.
Potrivit Colegiului American de Gastroenterologie, factorii de stil de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, sunt importanți în gestionarea bolii hepatice grase non-alcoolice. Dieta ajută, de asemenea, la prevenirea malnutriției la persoanele cu această boală și ciroză.
Boala hepatică grasă nealcoolică afectează până la 30% din populație și crește riscul de fibroză hepatică, ciroză, diabet și boli cardiovasculare.
Acest articol descrie dieta de urmat în caz de boala de ficat gras.
Bolile ficatului gras pot fi gestionate eficient prin adăugarea de alimente bogate în nutrienți și antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele. Aceste alimente pot, de asemenea, inversa sau preveni progresia bolii.
Câteva dintre fructele și legumele pe care le puteți consuma:
Consumul de cafea poate scădea transaminazele
O meta-analiză recentă a sugerat reducerea apariției sindromului metabolic la pacienții cu ficat gras non-alcoolic prin consumul regulat de cafea.
Nu uitați să adăugați în alimentație peștele gras ( alimente bogate în omega-3 ) , precum tonul, somonul, sardinele etc. În categoria fructelor , puteți avea kiwi, măr, portocală și lămâie. De asemenea, puteți adăuga nuci și semințe în dieta dvs., cum ar fi – nuci, migdale, semințe de floarea soarelui, caju etc, potrivit thehealthsite.com.
Boala ficatului gras vine cu un set de simptome, pe care le puteți urmări cu ușurință. Cu toate acestea, este foarte important să aveți cunoștințe adecvate despre aceste semne și simptome. Unele dintre acestea pot include:
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…