Sari la conținut

Dieta pentru artrită: cinci dintre cele mai bune uleiuri de gătit pentru a evita simptomele dureroase ale artritei

artrita
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Semne timpurii de artrită reumatoidă

Simptomele ARTRITEI pot fi atenuate în funcție de ceea ce mănânci. Iată cinci uleiuri de folosit când gătiți pentru a minimiza durerea de artrită.

Artrita este o afecțiune care provoacă durere și inflamație la nivelul unei articulații, iar consumul de alimente inflamatorii va agrava simptomele. NHS îi sfătuiește pe toți cei care suferă de artrită să mănânce o dietă sănătoasă și echilibrată, constând dintr-o varietate de alimente din toate cele cinci grupe de alimente, dar ce uleiuri ar trebui să utilizați când gătiți?

Doctorul Zilei dezvăluie cele mai bune cinci uleiuri pentru artrită

Toate uleiurile sunt grăsimi, iar când auzi cuvântul „grăsime” automat gândești negativ.

Cu toate acestea, anumite grăsimi și uleiuri sunt o parte cheie a unei diete sănătoase și ar putea ajuta la simptomele artritei.

Unele uleiuri pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, accident vascular cerebral și diabet, care sunt toate afecțiuni cu risc ridicat pentru artrită.

Ele ar putea ajuta chiar la prevenirea inflamației și a afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă și anumite tipuri de cancer.

Aveți grijă totuși, unele uleiuri ar putea crește inflamația și vă pot afecta sănătatea generală.

Grăsimile saturate, care se găsesc în carne, unt, brânză și ulei de cocos, îți pot crește colesterolul și trebuie evitate pe cât posibil, mai ales dacă ai artrită.

Experții de la Fundația pentru Artrită au spus: „Persoanele cu artrită sunt mai expuse riscului de boli de inimă, așa că trebuie să urmărească nivelul de colesterol.

Cantități mici de grăsimi saturate pot fi încorporate într-o dietă sănătoasă, dar ar trebui să fie limitate la mai puțin de 10% din aportul total de calorii. Nu ar fi mai mult de 20 g de grăsimi saturate pe zi pentru o persoană care consumă 2.000 de calorii.”

Chiar dacă uleiul de nucă de cocos este grăsimi saturate, este format în principal din acizi grași cu lanț mediu, iar corpul tău îl procesează diferit.

Din acest motiv, puțină grăsime saturată din uleiul de cocos din când în când este bună, dar nu ar putea fi uleiul principal pe care îl folosești.

Uleiul de porumb, uleiul de șofrănel, uleiul de floarea soarelui, uleiul de soia și uleiul vegetal trebuie, de asemenea, folosite cu moderație, mai ales dacă aveți artrită.

Acest lucru se datorează faptului că conțin omega-6, care ar putea agrava inflamația.

Cele mai bune uleiuri de gătit pentru a evita simptomele dureroase ale artritei

Ulei de masline

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate, precum și în compuși antiinflamatori și antioxidanți, deci este printre cele mai bine studiate grăsimi, cu multe beneficii cunoscute pentru sănătate.

Uleiul de măsline extravirgin, cel mai puțin rafinat tip, este presat mecanic, mai degrabă decât prelucrat cu căldură sau substanțe chimice care îi schimbă proprietățile, a subliniat Fundația pentru artrită.

Ulei din semințe de struguri

Uleiul de sâmburi de struguri este un produs secundar al vinificației (presarea semințelor de struguri), așa că este bogat în acizi grași polinesaturați și este o sursă bună de vitamina E.

Fundația pentru artrită a explicat: „Uleiul de sâmburi de struguri are un punct de fum mediu-înalt, ceea ce îl face bun pentru sosuri de salată și coacere.

Poate fi păstrat la frigider până la șase luni.

Ulei de nucă

Uleiul de nucă este bogat în acizi grași polinesaturați, inclusiv acid alfa-linolenic, care are beneficii cardiovasculare și de scădere a colesterolului.

Site-ul Fundației pentru artrită a spus: „Acești acizi grași pot, de asemenea, să scadă nivelurile de proteină C reactivă (CRP), o măsură a inflamației la nivelul întregului corp.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado este un ulei verde pal care este bogat în grăsimi mononesaturate, care pot reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Cercetările sugerează, de asemenea, că uleiul de avocado are un efect antiinflamator, reducând CRP și este, de asemenea, o sursă bună de vitamina E antioxidantă.

Ulei de rapiță

N-ai auzit niciodată de ulei de rapiță? Este timpul să facem cunoștință cu această sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și polinesaturate.

Uleiul de rapiță are un conținut scăzut de acizi grași saturati și este excelent pentru artrită.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel