Nutriția poate juca un rol major în ceea ce privește sănătatea creierului, motiv pentru care numeroase cercetări demonstrează impactul alimentației asupra neuronilor. Oamenii de știință din Statele Unite susțin că au descoperit o modalitate de a încetini îmbătrânirea creierului.
Puteți încetini îmbătrânirea creierului, schimbându-vă obiceiurile alimentare, susţin oamenii de știință americani de la Universitatea Nebraska-Lincoln din Illinois, după cum titrează Nature Aging, potrivit rador.ro.
Experții insistă că primul pas este crearea unei diete potrivite. Aceştia recomandă includerea în dietă a peștelui, a crustaceelor, a semințelor de dovleac și de floarea soarelui, precum și a nucilor. Aceste alimente conțin acid eicosapentaenoic și acid lipoic important.
De asemenea, este indicat să adăugați în meniu alimente bogate în carotenoide: spanac, varză, porumb, ardei gras, pepene galben, broccoli și morcovi.
În plus, organismul are nevoie de vitamina E și colină – care se regăsesc în nuci, semințe, uleiuri vegetale, legume cu frunze și cereale, carne, carne de pasăre, pește și ouă.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…