Sari la conținut

Dieta minune care combate cancerul și prelungește viața

Cele mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor noastre în materie de alimentaţie şi stil de viaţă.

Vindecarea este posibilă, indiferent de afecţiune, dacă tratăm cauza şi nu efectul. Teoria îi aparţine nutriţionistului american Robert Young, autorul mai multor cărţi de medicină alternativă.

Specialistul este de părere că organismul se îmbolnăveşte şi îmbătrâneşte atunci când este „atacat” de stres şi de factori poluanţi, dar şi de acizii reziduali produşi de metabolism

„Cred că speranţa de viaţă ar trebui să fie de minimum 150 de ani, dar ea este înjumătăţită de mediul toxic în care trăim şi de obiceiurile noastre alimentare”, a declarat Young pentru EVZ.

Dieta alcalină, care constă în consumul preponderent de salate, legume şi fructe verzi şi renunţarea la alimentele acide, precum carnea de porc şi de pasăre, produsele lactate, ouăle, sau cerealele, încetineşte ritmul de funcţionare a organismului şi amână îmbătrânirea, fără a priva organismul de nutrienţii de bază, spune Young.

Nutriţionistul a adoptat dieta alcalină din 1996, iar rezultatele sunt vizibile. „Am cu 20% mai mult B12 decât o persoană care consumă proteine animale, iar inima mea bate numai de 45 de ori pe minut şi asta cu o tensiune arterială normală.”

Aplicat copiilor autişti, acest regim alimentar îi calmează şi îi ajută să facă progrese cognitive, spune Young. „Când intestinele sunt sănătoase, creierul funcţionează mai bine”, declară specialistul.

Dieta care vindecă diabetul în 21 de zile

Potrivit lui Robert Young, cu ajutorul unei diete bogate în alimente bazice, se pot preveni bolile cronice şi se pot vindeca boli incurabile. Printre acestea se numără diabetul, cancerul osos, de ficat, de prostată sau de sân.

Dacă în cazul diabetului, vindecarea este posibilă în doar 21 de zile (pacientul nu mai este dependent de insulină), evoluţia cancerului poate fi inversată în 12 săptămâni.

„În PH Miracle Center, avem o rată de succes de 90% în ceea ce ce priveşte inversarea evoluţiei bolilor acute şi cronice. Avem 100% pentru diabetul de tip 2, cancer de sân şi de prostată”, spune specialistul.

Young spune că pentru a vindeca sau preveni o afecţiune, trebuie să refacem alcalinitatea iniţială a corpului, deci să eliminăm sursele de aciditate. „Nu spun neapărat «nu mai mâncaţi carne», dar trebuie să înţelegeţi riscurile la care vă spupuneţi. Dacă totuşi mâncaţi, mestecaţi bine, consumaţi o cantitate redusă şi adăugaţi o porţie de vegetale”.

De ce depinde vindecarea

Şansele de vindecare ţin de trei factori principali: nivelul de toxicitate, stadiul în care se află boala şi modul de gândire al pacientului. Nivelul de toxicitate se măsoară prin intermediul testelor obişnuite de sânge, a unor teste de PH din salivă şi urină şi a unor investigaţii imagistice.

Foarte important este şi momentul în care un bolnav decide să opteze pentru un astfel de tratament. În cazul cancerului, de exemplu, pentru ca şansele de vindecare să fie maxime, este indicat ca programul să înceapă înainte ca pacientul să fi făcut chimioterapie.

ALTERNATIVE

Pudră de vegetale și apă alcalină

Celor care apelează la dieta alcalină, dar nu pot consuma cantitatea de vegetale indicată de specialist li se indică o serie de suplimente. Acestea au la bază o pudră concentrată de vegetale (ierburi, legume şi/sau fructe) care se dizolvă în apă. Pacienţii trebuie să consume zilnic între 4 şi 6 litri din acestă băutură. Apa plată obişnuită trebuie înlocuită.

Apa alcalină (cu un PH ridicat) se obţine fie cu ajutorul unor picături dintr-o soluţie specială, fie utilizând un aparat de ionizare a apei.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi exerciţiului fizic. Dacă nu puteţi face sport, se recomandă plimbările în aer liber, masajul, termoterapia, hidroterapia sau sauna cu raze infraroşii.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel