Din cuprinsul articolului
Dieta japoneză și ficatul gras. Dieta japoneză cuprinde în principal alimente proaspete și neprocesate, cu foarte puține ingrediente rafinate, grăsimi saturate și zahăr.
Studiile anterioare au arătat că persoanele care urmează dieta japoneză au un risc redus de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral, deoarece dieta lor este bogată în soia și pește.
Okinawa, o insula din cea mai sudica a Japoniei, are cel mai mare numar de centenari din lume. Dieta nutritivă cu conținut scăzut de calorii poate fi secretul din spatele speranței lungi de viață și a ratelor mai scăzute de obezitate în rândul japonezilor. Studiile au arătat că populația japoneză are cel mai scăzut risc de a dezvolta boli legate de vârstă, cum ar fi diabetul, cancerul, artrita și Alzheimer.
Dieta tradițională japoneză, formată din alimente de înaltă calitate ar putea ajuta la încetinirea progresiei bolii hepatice grase nealcoolice (NAFLD), a descoperit un nou studiu.
Iată câteva beneficii cunoscute ale dietei japoneze:
În afară de dietă, modelul alimentar japonez ajută și la menținerea sănătății. Mâncatul dintr-un castron mic cu mai multe feluri de mâncare diferite, mai degrabă decât dintr-o farfurie mare, ajută la stimularea simțurilor.
Ei urmează ideologia „constrângerii flexibile” care permite consumul ocazional de gustări și dulciuri în porții mici.
Boala ficatului graseste definită ca o serie de afecțiuni cauzate de acumularea de grăsime în ficat. Afecțiunea crește riscul de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială și bolile de rinichi.
Cea mai frecventă cauză a ficatului gras este obezitatea. Cercetătorii de la Osaka Metropolitan University Hospital din Japonia au evaluat progresia bolii ficatului gras și dieta a 136 de pacienți pe baza aderării lor la indicele dietei japoneze cu 12 componente (mJDI12).
Iată cele 12 componente ale indicelui dietei japoneze:
Cercetătorii au descoperit că un scor mai mare al mJDI12 a fost asociat cu o progresie mai lentă a ficatului gras. Progresia fibrozei hepatice a fost suprimată semnificativ la persoanele care au consumat mai multă soia, fructe de mare și alge marine și au avut o masă musculară mai mare.
„Acest studiu indică faptul că modelul de dietă japonez poate fi eficient ca tratament alimentar pentru pacienții cu ficat gras. Sperăm că studiile de intervenție ulterioare vor duce la stabilirea unei diete eficiente pentru acești pacienți”, a spus profesorul asociat Yoshinari Matsumoto, care a condus cercetarea. .
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…