Sari la conținut

Dieta japoneză poate încetini progresia bolii ficatului gras. Află alimentele minune

Dieta japoneza
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta japoneza poate incetini boala ficatului gras

Dieta japoneză și ficatul gras. Dieta japoneză cuprinde în principal alimente proaspete și neprocesate, cu foarte puține ingrediente rafinate, grăsimi saturate și zahăr.

Studiile anterioare au arătat că persoanele care urmează dieta japoneză au un risc redus de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral, deoarece dieta lor este bogată în soia și pește.

Okinawa, o insula din cea mai sudica a Japoniei, are cel mai mare numar de centenari din lume. Dieta nutritivă cu conținut scăzut de calorii poate fi secretul din spatele speranței lungi de viață și a ratelor mai scăzute de obezitate în rândul japonezilor. Studiile au arătat că populația japoneză are cel mai scăzut risc de a dezvolta boli legate de vârstă, cum ar fi diabetul, cancerul, artrita și Alzheimer.

Dieta tradițională japoneză, beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Dieta tradițională japoneză, formată din alimente de înaltă calitate ar putea ajuta la încetinirea progresiei bolii hepatice grase nealcoolice (NAFLD), a descoperit un nou studiu.

Iată câteva beneficii cunoscute ale dietei japoneze:

  • Îmbunătățește digestia: Algele marine, soia, fructele și legumele sunt surse bogate de fibre care ajută digestia. Fructele și legumele murate sunt o sursă bună de probiotice.
  • Este o dietă bogată în nutrienți: Dieta japoneză este în mod natural bogată în minerale, nutrienți precum grăsimile omega-3 și antioxidanți
  • Ajută la menținerea unei greutăți sănătoase: Alimentele naturale cu conținut scăzut de calorii, împreună cu tiparul japonez de a mânca până când te simți sătul în proporție de 80%, previne supraalimentarea și ajută la crearea deficitului de calorii necesar pentru pierderea în greutate.

În afară de dietă, modelul alimentar japonez ajută și la menținerea sănătății. Mâncatul dintr-un castron mic cu mai multe feluri de mâncare diferite, mai degrabă decât dintr-o farfurie mare, ajută la stimularea simțurilor.

Ei urmează ideologia „constrângerii flexibile” care permite consumul ocazional de gustări și dulciuri în porții mici.

Cea mai bună dietă pentru ficatul gras: 3 alimente suprimă fibroza hepatică

Boala ficatului graseste definită ca o serie de afecțiuni cauzate de acumularea de grăsime în ficat. Afecțiunea crește riscul de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială și bolile de rinichi.

Cea mai frecventă cauză a ficatului gras este obezitatea. Cercetătorii de la Osaka Metropolitan University Hospital din Japonia au evaluat progresia bolii ficatului gras și dieta a 136 de pacienți pe baza aderării lor la indicele dietei japoneze cu 12 componente (mJDI12).

Iată cele 12 componente ale indicelui dietei japoneze:

  1. orez
  2. supa miso
  3. murături
  4. produse din soia
  5. legume verzi și galbene
  6. fructe
  7. fructe de mare
  8. ciuperci
  9. alge
  10. ceai verde
  11. cafea
  12. carne de vita si porc

Cercetătorii au descoperit că un scor mai mare al mJDI12 a fost asociat cu o progresie mai lentă a ficatului gras. Progresia fibrozei hepatice a fost suprimată semnificativ la persoanele care au consumat mai multă soia, fructe de mare și alge marine și au avut o masă musculară mai mare.

„Acest studiu indică faptul că modelul de dietă japonez poate fi eficient ca tratament alimentar pentru pacienții cu ficat gras. Sperăm că studiile de intervenție ulterioare vor duce la stabilirea unei diete eficiente pentru acești pacienți”, a spus profesorul asociat Yoshinari Matsumoto, care a condus cercetarea. .

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel