Din cuprinsul articolului
Dieta japoneză ar putea ajuta în boala ficatului gras. Urmarea unui stil japonez ar putea ajuta persoanele care suferă de boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD) să încetinească progresia acesteia – dacă afecțiunea se transformă în ciroză, cicatrizare (fibroză), poate duce la insuficiență hepatică și la complicații care pun viața în pericol.
Boala ficatului gras non-alcoolic este termenul general pentru o serie de boli hepatice care afecteaza persoanele care consuma puțin sau nu consuma deloc alcool. De obicei, este observată la persoanele supraponderale sau obeze și este adesea legată de dietă. Însă un nou studiu a descoperit că unele alimente populare în Japonia, cum ar fi orezul, supa miso și produsele din soia, ar putea încetini evoluția afecțiunii.
Alimentecare pot controla fibroza hepatică
Cele 12 alimente și grupe de alimente din dieta japoneză sunt următoarele:
1. Orez
2. Supa Miso
3. Murături
4. Produse din soia
5. Legume verzi și galbene
6. Fructe
7. Fructe de mare
8. Ciuperci
9. Alge marine
10. Ceai verde
11. Cafeaua
12. Carne de vită și de porc
Cele trei alimente care s-au dovedit a avea cea mai semnificativă suprimare a progresiei fibrozei hepatice au fost soia, fructele de mare și algele marine.
A fost urmărit, de asemenea, efectul dietei asupra masei musculare, iar cercetătorii au descoperit că cei care au consumat mai multe produse din soia au construit o cantitate mai mare, alături de rate scăzute de progresie a fibrozei. Studiul a fost publicat în MDPI, potrivit Express.