Din cuprinsul articolului
Dieta indiană subliniază un aport ridicat de alimente vegetale, cum ar fi legumele, leguminoasele și fructele, precum si un consum scazut de carne.
Dieta indiană se bazează pe produse proaspăt cultivate, pe ierburi și condimente. Aceasta este combinația perfectă pentru cei care urmează un stil de viață sănătos.
Cu toate acestea, obezitatea este o problema in crestere in populatia indiana. Odata cu disponibilitatea tot mai mare a alimentelor procesate, tara a inregistrat o crestere a obezitatii si a bolilor cronice legate de obezitate, cum ar fi bolile de inima si diabetul
O astfel de dietă are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer. În plus, cu dieta indiană este mult mai puțin probabil să dezvolți Alzheimer.
Cercetătorii cred că acest lucru se datorează scăderii consumului de carne și a unui consum mare de legume și fructe. Dieta indiană reduce riscul de boli cronice și promovează pierderea în greutate.
Dieta se bazează pe alimente bogate în vitamine și alți nutrienți: cereale, legume, fructe, o cantitate mică de lapte și grăsimi sănătoase.
Dieta majorității indienilor este puternic influențată de religia hindusă, potrivit căreia toate ființele vii trebuie apreciate în mod egal. De aceea, dieta lacto-vegetariană este considerată cea mai bună, iar carnea, pestele și ouăle nu sunt recomandate.
Ziua 1 – doar fructe, cu excepţia strugurilor, bananelor, lychee şi mango. Se recomandă pepene verde, mere, portocale, rodii, căpşuni şi pepeni galbeni. Pot fi și 20 de mese pe zi, dar numai de fructe.
Ziua 2 – doar legume, oricâte, dar fierte sau crude.
Ziua 3 – se combină ziua 1 și 2, adică fructe și legume, mai puțin cartofi.
Ziua 4 – 6 banane și 4 pahare de lapte.
Ziua 5 – roşii, varză, germeni de grâu, soia şi brânză de vaci. Se poate face supă cu acestea.
Ziua 6 – supă de legume fără roșii.
Ziua 7 – suc de fructe proaspete, o ceaşcă de orez brun și legume.
Legume permise:
În cazul consumului de alimente non-vegetariene se recomandă:
Ziua 1:
Ziua 2:
Ziua 3:
Ziua 4:
Ziua 5:
Ziua 6:
Ziua 7:
Atenție! Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…