Din cuprinsul articolului
Dietă: alimente bune pentru tiroida autoimună versus alimente care fac rău. Printre cele benefice se numără ouăle, carnea de vită, pui sau porc și prunele. Acestea conțin zinc, seleniu și iod.
Însă, îainte de a consuma orice fel de produs va trebuie să luați legătura cu medicul endocrinolog deoarece fiecare regim trebuie personalizat. Fiecare persoană este diferită, de aceea și dieta diferă.
Totodată, sunt și alimente ce trebuie servite cu moderație sau deloc. Printre ele se numără zahărul, glutenul și prăjelile.
Tiroida autoimună mai este denumită și boala Hashimoto. Femeile însărcinate, copii sau imediat după naștere tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu această afecțiune. Boala este o inflamație cronică, autoimună a tiroidei. Pacienții ce suferă de această boală trebuie să țină un regim alimentar, pe lângă tratamentul prescris de către medicul specialist.
De asemenea, trebuie să știți că fiecare persoană în parte este diferită și de cele mai multe ori dieta va fi personalizată. Studiile au demonstrat faptul că majoritatea acestora trebuie să fie axate pe alimente cu un indice glicemic mic. Pentru ca glanda tiroidă să funcționeze în parametri normali, pacienții trebuie să consume în mod regulat anumite alimente precum iod, zinc și saleniu.
Totodată, trebuie să respectați indicațiile medicului endocrinolog. Iodul trebuie servit cu moderație deoarece prea puțin poate cauza gușa la anumite persoane, iar o cantitatea prea mare poate agrava hipotiroidismul. Produsele bogate în acest supliment sunt ouăle, prunele, fructele de mare, produsele lactate și sarea.
Cu toate că nu există studii, ce au arătat că seleniul poate trata boala Hashimoto, unii pacienți au remarcat reducere a numărului de anticorpi ce atacau glanda tiroidă. Alimentele bogate în seleniu sunt ouăle, sardinele, carnea de pui, tonul, carnea de porc și de vită. Un alt supliment ce trebuie inclus în dietă este zincul. Pentru un aport natural puteți consuma lapte de vacă, stridii, carne de pui, leguminoase, crustacee și carne de vită.
Pentru un stil de viață sănătos va trebui să evitați anumite alimente și să le consumați cu moderație. De asemenea, înainte de toate va trebuie să cereți și sfatul medicului. Spre exemplu, soia poate interfera cu pastilele tiroidiene. De aceea, va trebui să aștepți patru ore după ce ați consumat acest produs pentru a vă lua medicamentele. Dacă legumele crucifere sunt consumate în exces sau crude, pot interfera cu producția hormonilor.
Este indicat să evitați varza de Bruxelles, conopida, napii, varza Kale sau broccoli. Totodată, este recomandat să nu serviți prăjeli și produsele bogate în grăsimi. De aceea nu trebuie să consumați unt, margarină, maioneză, carne grasă sau alte alimente procesate. Printre produsele dăunătoare se recomandă și glutenul, zahărul, fibrele și goitrogenii în exces. Pentru un stil de viață sănătos se recomandă să faceți mișcare în mod regulat, să administrați acizi grași Omega 3, să apelați la yoga sau la acupunctură.
Alimentele bune pentru tiroida autoimună sunt cele bogate în iod, zinc și seleniu. Totodată, înainte de a vă personaliza dieta va trebui să discutați cu medicul specialist.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…