Mănânci lactate, semințe, fructe și legume și în doar câteva zile scapi de kilogramele nedorite. Iată ce trebuie să cuprindă mesele principale în zilele de dietă.
Prima zi
Micul dejun: Suc din 2-3 grapefruit-uri, în care puneţi o lingurinţă de spirulină (se găseşte la farmacii). O ceaşcă de ceai de plante, cu miere.
Prânz: O salată mare din castraveţi, roşii, ardei roşu, ardei galben, ţelină, morcovi, ridichi, broccoli şi multe frunze de pătrunjel, asezonată cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Un pahar de suc obţinut din 2 portocale, 1 măr, 2 morcovi, 1-2 cm de rizom crud de ghimbir, tulpină de ţelină.
Cină: o salată din sfeclă roşie, ceapă, usturoi, untişor, salată, andive, mentă, asezonată cu ulei extravirgin de măsline. Se mai consumă nectarul obţinut la blender dintr-o jumătate de ananas proaspăt şi o felie de pepene galben.
A doua zi:
Micul dejun: 150 ml de iaurt, magiun de Topoloveni şi 300 de ml de apă plată cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Ulterior, se poate lua o gustare care conţine: 2-3 morcovi, jumătate de tulpină de ţelină, jumătate de lămâie verde, omogenizate la blender şi eventual diluate cu apă plată, 5-6 miezuri de nucă, o ceşcuţă de stafide.
Prânz: Salată de seminţe crude de dovleac, de floarea soarelui, morcov ras, ardei roşu şi galben, roşii, ridichi, rondele de ţelină, asezonată cu vinegretă obţinută din ulei de măsline cu zeamă de lămâie. Se bea şi ceai de mentă.
Gustare după-amiază: o banană şi un nectar preparat la blender din 2-3 piersici sau nectarine, o legătură de mentă proaspătă, o linguriţă de magiun de Topoloveni.
Cina: Legume la grătar, roşii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapă, vinete, cartofi dulci. Se pot stropi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Se mai pot consuma 4-6 migdale dulci sau miezuri de nucă. Se bea o ceaşcă de ceai de plante medicinale aromate (mentă, fenicul, rozmarin, muşeţel).
A treia zi
Micul dejun
Salată de fructe din pere, mere, struguri, ananas, mango. Iaurt natural cu o linguriţă de fulgi de ovăz şi magiun de Topoloveni. Se bea o ceaşcă de ceai verde, neîndulcit şi un pahar de nectar la blender din 1-2 pere, o ceaşcă de zmeură şi una de căpşuni.
Prânz
Supă rece din roşii, ceapă, usturoi, castraveţi, andive, pătrunjel frunze şi rădăcină, morcov, piper negru, toate măcinate. Se serveşte cu pâine integrală. Se bea ceai verde, neîndulcit. După-amiază, se mai poate consuma un fruct proaspăt: măr, pepene, cireşe, pară, zmeură etc.
Cină
Se prepară „al dente” paste de grâu dur, se asezonează cu ulei de măsline şi cu un sos pesto cu busuioc. Se poate servi cu puţină brânză proaspătă, cu seminţe de pin. Se adugă o salată din ardei, roşii, ceapă, usturoi cu ulei de măsine şi zeamă de lime.
Conform studiilor științifice, există mai multe vitamine care s-au dovedit a susține sănătatea inimii, reducând…
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…
Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…