Sari la conținut

Dieta femeilor peste 40 de ani. Adina Alberts: Ar trebui să fie o prioritate dacă vrei să slăbești

Dr. Adina Alberts
Sursa foto: arhiva doctorulzilei
Adina Alberts, despre uleiul de chimen negru

Din cuprinsul articolului

Adina Alberts a dezvăluit care este dieta femeilor de peste 40 de ani. Medicul chirurg plastician adoptă un stil de viață sănătos de mulți ani și a reușit astfel să-și mențină silueta intactă. Aceasta a oferit câteva recomandări pentru femeile care se confruntă cu kilogramele în plus și sunt trecute de prima tinerețe.

„La sfârșitul zilei, este esențial să consumi suficiente fibre în dieta ta – și ar trebui să fie o prioritate, în special dacă încerci să slăbești peste 40 de ani. Aportul suficient de fibre este important pentru pierderea în greutate la orice vârstă, dar mai ales pentru persoanele peste 40 de ani.

Fibrele pot crește senzația de sațietate, contribuind astfel indirect la succesul curelor de slăbire și menținând o greutate corporală normală; ele pot reduce nivelul de zahar din sânge după mese, pot crește sensibilitatea la insulină și pot scădea riscul apariției diabetului de tipul 2.

Cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți suficiente fibre este să vă umpleți farfuria cu un mic dejun care include alimente sănătoase, cu densitate de nutrienți, cum ar fructele, smoothie-uri crude, suc proaspăt din legume organice, ovăz crud înmuiat sau „terci”, superalimentele precum goji, semințe de chia, polen, lăptișor de matcă.

De asemenea, este important să ne uităm la alegerile individuale de alimente în contextul aportului alimentar total și al stilului nostru de viață atunci când încercăm să îmbunătățim valoarea nutrițională a dietei, să ne păstrăm sănătatea și silueta”, a explicat Adina Alberts.

Atenție la cereale!

Medicul atrage atenția în privința cerealelor la cutie gata de consum și afirmă că acestea nu reprezintă altceva decât calorii goale care pot duce la îngrășare. Așadar, acestea pot face mai mult rău, în special dacă oamenii se află în procesul de slăbire.

„Cu toate acestea, multe dintre alimentele pe care le consumi zilnic nu oferă deloc foarte multe fibre, ceea ce le face o alegere proastă pentru sănătatea ta generală, mai ales dacă încerci să scapi de câteva kilograme.

De fapt, există un aliment popular pentru micul dejun pe care s-ar putea să îl mănânci în mod regulat, care ar putea să te împiedice de la obiectivele tale de pierdere în greutate – cerealele la cutie, gata de consum – unul dintre alimentele procesate care înregistrează un profit foarte mare în industria alimentară.

Când vine vorba de alimente cu conținut scăzut de fibre, opțiunile procesate și rafinate (cum sunt cerealele obișnuite din comerț) sunt adesea cei mai mari vinovați, acestea fiind alimente ce conțin calorii goale care pot duce la creșterea în greutate, deoarece sunt preparate din făinuri rafinate și procesate în mod excesiv, la care se adaugă mari cantități de zahăr, grăsimi nesănătoase, potențiatori de gust, conservanți, coloranți artificiali și alte chimicale dăunătoare sănătății.

În plus, aceste tipuri de alimente sunt adesea sărace în vitamine esențiale, minerale și fibre. Dacă trebuie să mâncați un aliment cu conținut scăzut de fibre, încercați să îl combinați cu proteine și grăsimi sănătoase plus niște fibre pentru a menține glicemia mai stabilă și pentru a vă ajuta să vă mențineți sătui mai mult timp, recomandă specialiștii”, a mai spus Adina Alberts.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel