Categories: Stil de viaţă

DIETA DE DOUĂ ZILE. Scapi de kilogramele în plus fără să renunți la alimentele preferate

Dieta ce presupune alternarea perioadelor de alimentație normală cu cele de post negru topește kilogramele și crește nivelul de „hormoni ai tinereții”, dar e dezechilibrantă

În forma sa originală, dieta permite cinci zile de festin culinar, timp în care se pot consuma toate grupele de alimente, în orice cantitate, urmate de două zile de „chin”, adică de abstinență totală de la mâncare. Singurele băuturi permise sunt apa chioară, ceaiul și cafeaua fără zahăr.

Pentru începători se recomandă pauze de minimum 8-12 ore, însă „avansații” ajung și la performanța de a mânca o zi da, o zi nu. Dieta este contraindicată însă în afecțiuni gastrice, precum ulcer, gastrită sau diabet.

Foamea „întinerește”

Fastingul nu are ca unic obiectiv doar pierderea kilogramelor în plus, ci și scăderea riscului de cancer și alte boli metabolice.

Medicii români spun însă că este dezechilibrantă, întrucât organismul nu este construit genetic pentru a face față unor perioade atât de prelungite de foame. „Inclusiv călugării sau arabii, de Ramadan, mănâncă după apusul soarelui”, spune nutriționistul Corina Zugravu, care admite însă că în perioada postului, organismul secretă într-o cantitate mai mare hormoni de creștere, supranumiți și „hormonii tinereții”, ceea ce conferă o stare generală de bine. „Dau o stare de bine și intensifică metabolismul și arderile. Pentru cei care, totuși, țin acest regim, este recomandat să bea multă apă, cafea neîndulcită și sucuri de legume în ziua de post, și să ia suplimente pe bază de alge, pentru un aport minim de carbohidrați”, recomandă nutriționistul Zugravu.

„Dacă nu mâncăm o zi întreagă, folosim ca și carburant nu doar țesutul adipos, care are și el o limită, ci și proteinele din mușchi și depozitele de glicogen din ficat, electroliți etc.”, adaugă și medicul Eduard Adamescu, care nu recomandă regimuri sub 800 de calorii pe zi. În cazuri rare, există riscul de moarte subită, atrage atenția specialistul.

Recent Posts

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

27 de minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

37 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

57 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

o oră ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Citeste si: