Sari la conținut

Dieta cu căpșuni. Care sunt beneficiile uimitoare pentru organism?

Căpșuni
Sursă foto: arhiva Doctorul zilei
Efectele benefice ale căpșunilor asupra sănătății

Din cuprinsul articolului

Fructele sunt de nelipsit, în special în sezonul cald. Acestea asigură o varietate de nutrienți valoroși pentru organism și contribuie la eliminarea toxinelor acumulate iarna.

În sezonul rece organismul acumulează cele mai multe toxine din cauza alimentației sărace în alimente proaspete.

Astfel, primăvara și vara sunt perfecte pentru detoxifiere și curățare. Fructele sunt o opțiune excelentă pentru a purifica organismul. De asemenea, specialiștii recomandă mai ales fructele de sezon.

Căpșunele se află pe lista celor mai iubite fructe. Acestea oferă prospețime, dar și foarte multe vitamine și minerale esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

Ce beneficii au căpșunele?

Lygia Alexandrescu, nutriționist, a dezvăluit pentru Antena 3 de ce dieta cu căpșune este perfectă pentru startul sezonului cald.

Iata cateva motive care ar trebui sa ne stimuleze apetitul pentru fructele de sezon: reprezinta cel mai natural desert, contine o mare cantitate de apa de care organismul are atata nevoie, sunt bogate in fibre, stimuleaza memoria, nu contin LDL (colesterol rau), mentin rezerva alcalina a organismului si nu in ultimul rand iti dau o stare de bine general dupa ce le consumi.

Căpșunele, ca și alte fructe de pădure, sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și flavonoizi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ca parte a unei diete echilibrate, ele pot ajuta la prevenirea a numeroase simptome; constipatie, inflamatie, pofta de dulce, etc. Ele contin si multa apa, zaharuri, vitamina A si K si complex de vitamine B, minerale si flavonoide care protejeaza celula de atacul radicalilor liberi. Sunt dulci si parfumate si au actiune diuretica, laxative, antianemianta si ajuta la reducerea nivelului de colesterol seric.

Conținutul de nutrienți a 100 de grame de căpșune crude este: Calorii: 33 Apă: 91% Proteine: 0,7 grame Carbohidrați: 7,7 grame Zahăr: 4,9 grame Fibre: 2 grame Grăsimi: 0,3 grame”, explică Lygia Alexandrescu, nutriționist, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, căpșunele nu vin fără riscuri. Înainte de a le consuma trebuie să te asiguri că sunt cât mai naturale, de origine organică.

Foarte multe tipuri de căpșune găsite în comerț conțin cantități mari de pesticide, substanțe care ne pot afecta în mod însemnat organismul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel