Dieta antiinflamatoare este bazată, desigur, pe alimente care nu produc inflamații în organism, sursa multor boli grave.
Pe larg explică medicul și naturopatul român Liliana Suciu, care a și fondat în Canada o academie pentru o sănătate de cinci stele, cum o numește domnia sa.
Dieta antiinflamatoare exclude în primul rând zahărul rafinat, făina de grâu și lactatele. Potrivit medicului și naturopatului Liliana Suciu, beneficiile unei diete antiinflamatorii le vei vedea rapid, după 10 zile de la schimbările alimentare, iar după 28 de zile vei fi absolut uimit de modificările în bine produse în organism.
Liliana Suciu spune că mulți se tem de ideea unei alimentații fără făină și lapte, intră în panică și se gândesc că practic nu mai au ce mânca.
Ei bine, nu este așa. Există o gamă largă de produse pe care le putem consuma liniștiți, pentru sănătatea noastră. Acestea sunt, exemplificate de medicul Liliana Suciu.
1.FRUCTE & LEGUME:
– toate fructele (ar trebui sa le consumati doar singure ca gustare), fara sa le amestecati cu altceva pentru ca se digera si se oxideaza foarte rapid – nu contin gluten
– legumele nu contin gluten
– cartoful nu contine gluten, dar atentie nu prea mult, contine foarte mult zahar
2.CARNE CA ATARE – orice carne nu contine gluten. Atentie in schimb, cand cumparati mezeluri sau alte produse prefabricate, aveti sanse mari sa contina gluten pentru ca multi fabricanti adauga faina si condimente facute cu faina ca sa cantareasca mai mult! De multe ori, nu scrie pe eticheta totul!
3.PESTE SI OUA – nu contin gluten. In momentul in care ati fript pestele pane cu faina de grau, iata cum se transforma din antiinflamator in proinflamator.
4.ULEIURILE EXTRAVIRGINE nu contin gluten.
5.NUCILE de orice tip, nu contin gluten.
6.LEGUMINOASELE: fasole, linte, naut, mazare nu contin gluten.
7.SEMINTELE de floarea soarelui, de dovleac, de in, de goji, de chia, nu contin gluten.
8.GRÂNE CARE NU CONȚIN GLUTEN:
– QUINOA
– AMARANT
– OREZUL nu contine gluten, luati doar salbatic, cel alb e plin de toxicitate si fiind rafinat are foarte mult amidon.
– HRISCA
– MEI
– SORG
Atentie cand cumparati faina din aceste grâne, să nu fie AMESTECATA CU FAINA DE GRAU!
9.ATENTIE MARE LA CEREALELE CARE SUNT MODIFICATE GENETIC SI NU CONTIN GLUTEN: PORUMB, SOIA SI OVAZ. Eu personal, daca e modificat genetic nu consum. Mai ales ovazul care da reactii alergice incrucisate atunci cand sunteti intoleranti la gluten si nici macar nu stiti.
10.CONDIMENTELE NU CONTIN GLUTEN, dar atunci cand cumparati tuburile de condimente amestecate ca sa dea gust mancarii, s-ar putea sa contina grau ca sa fie mai grele la gramaj!
Încă ceva, atenționează naturopatul Liliana Suciu! Dacă veți consuma chiar și o bucățică mică de aliment cu gluten, o luăm de la capăt cu inflamația, deoarece anticorpii sunt prezenți și atacă și doar la câteva grame consumate.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…