Categories: Ştiri sănătate

Diagnosticul cumplit primit de un mare fotbalist. După antrenament, nu s-a simțit bine și a fost supus unor teste: „Vestea a căzut ca un șoc”

Din cuprinsul articolului

Deși are doar 28 de ani, atacantul Borussiei Dortmund, a descoperit luni, după antrenament, că se confruntă cu o tumoră testiculară. „Vestea ne-a șocat le toți”, a declarat directorul sportiv al clubului.

Pe data de 18 iulie, după antrenament, sportivul nu s-a simțit bine, motiv pentru care a fost supus unor teste amănunțite la spital. Câteva ore mai târziu, a primit diagnosticul crunt de cancer testicular.

„Vestea a căzut ca un șoc pentru Sebastien și pentru noi. Întreaga familie BVB îi urează sănătate și recuperare totală, cât mai curând”, au fost cuvintele directorului sportiv Sebastian Kehl.

Haller a postat un mesaj pe rețelele de socializare. Pentru fanii care i-au scris, care l-au încurajat.

„Și eu, și familia mea vă mulțumim pentru sprijin. De acum, mă voi concentra pe recuperare, pentru a mă întoarce și mai puternic. Ne vedem în curând pentru a celebra victoriile noastre viitoare”.

Coechipierul său Jude Bellingham i-a transmis: „Fii puternic! Însănătoșește-te repede! Suntem toți în spatele tău”.

„Vă mulțumesc din tot sufletul pentru mesajele pline de căldură pe care mi le-ați trimis. Înseamnă foarte mult pentru mine să văd reacții atât de frumoase. Simt chiar că nu le merit, dar datorită vouă știu că voi depăși acest moment. – Sebastien Haller, atacant Borussia Dortmund

Cancerul testicular

Cancerul care începe în testicule se numește cancer testicular. Pentru a înțelege acest cancer, vă ajută să cunoașteți structura și funcția normală a testiculelor.

Cancerul testicular este o forma de cancer care se formeaza in interiorul scrotului, punga de piele care se afla sub penis si adaposteste testiculele.

Afecteaza mai ales barbatii cu varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani. In ciuda acestui lucru, cancerul testicular este una dintre cele mai rare forme de cancer, reprezentand 1-2% din totalul cazurilor de cancer la barbati.

Pe de alta parte, este si una dintre formele de cancer cu o rata ridicata de succes al tratamentului, chiar si atunci cand tumora s-a raspandit si in afara testiculelor.

Ce sunt testiculele?

Testiculele fac parte din sistemul reproducător masculin. Cele 2 organe sunt fiecare în mod normal puțin mai mici decât o minge de golf la bărbații adulți. Sunt ținute într-un sac de piele numit scrot. Scrotul atârnă sub baza penisului.

Testiculele au 2 funcții principale:

  • produc hormoni masculini (androgeni), cum ar fi testosteronul.
  • produc spermatozoizi, celulele masculine necesare pentru a fertiliza un ovul feminin pentru a începe o sarcină.

Spermatozoizii sunt formați în tuburi lungi, asemănătoare unui fir în interiorul testiculelor, numite tubuli seminiferi. Ele sunt apoi depozitate într-un mic tub spiralat în spatele fiecărui testicul numit epididim. Aici se maturizează.

În timpul ejaculării, spermatozoizii sunt transportați de la epididim prin canalele deferente până la veziculele seminale. Acolo, se amestecă cu fluidele produse de vezicule, prostată și alte glande pentru a forma materialul seminal. Acest lichid intră apoi în uretră, tubul din centrul penisului prin care atât urina, cât și materialul seminal părăsesc corpul.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: