Din cuprinsul articolului
Diabetul și ulcerul piciorului diabetic: Ce trebuie să știi. Prevenire și tratament.
Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control- CDC, n.red.), aproximativ 30 de milioane de oameni din Statele Unite, reprezentând 9% din populație, au diabet, inclusiv 7 milioane care nu știu că trăiesc cu această boală.
Procentul de adulți cu diabet crește odată cu vârsta, atingând un nivel maxim de 25% în rândul celor cu vârsta de 65 de ani sau mai mult, potrivit Coaliției pentru Amputați. Pe lângă vârstă, factorii de risc pentru diabet includ și dieta, nivelul de activitate, obezitatea și ereditatea.
Diabetul poate fi însoțit de alte afecțiuni coexistente, cum ar fi orbirea, bolile de inimă, insuficiența renală sau amputarea membrelor inferioare.
Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge, circulația deficitară, problemele sistemului imunitar, leziunile nervoase și infecția pot contribui la un ulcer nevindecător al piciorului diabetic.
Patru până la 10% dintre persoanele care trăiesc cu diabet vor dezvolta un ulcer la picior. Se estimează că 15% dintre persoanele cu ulcer la picior vor suferi o amputare majoră. Și mai alarmant, persoanele cu o amputație au o rată a mortalității de 50% în decurs de cinci ani.
Există mai mulți factori comuni ai ulcerului piciorului diabetic, inclusiv neuropatia, boala arterială periferică (PAD), deformările și piciorul Charcot.
TriHealth Advanced Wound Healing Centers de la Bethesda North Hospital și Good Samaritan Hospital recomandă următoarele pentru a ajuta la prevenirea ulcerului piciorului diabetic:
Debridarea, descărcarea sau gipsurile totale de contact (TCC), terapia cu presiune negativă și terapia cu oxigen hiperbaric (HBOT) sunt câteva dintre tratamentele de vârf oferite la Centrul nostru de îngrijire a rănilor®.
Aceste terapii specializate pentru îngrijirea rănilor pot ajuta la închiderea rănilor, la creșterea țesuturilor noi, la regenerarea țesuturilor rănilor și multe altele.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…