Diabetul. Pot reduce cafeaua și ceaiul verde riscul de deces?

Un nou studiu arată cum ar putea cafeaua și ceaiul verde să reducă riscul de deces pentru pacienții cu diabet de tip 2. Specialiștii spun că două cești de cafea sau patru cești de ceai verde consumate zilnic au fost asociate cu o rată de deces mai redusă cu 63%.

Diabetul, cafeaua și ceaiul verde. De-a lungul anilor, cercetătorii au descoperit că ceaiul verde ar putea îmbunătăți controlul glicemiei și sensibilitatea la insulină. Cu toate acestea, până acum, s-au efectuat puține cercetări asupra beneficiilor ceaiului verde pentru pacienții cu diabet de tip 2.

De asemenea, studiile au arătat că un consum mai ridicat de cafea scade riscul de diabet de tip 2, spre deosebire de un consum mai scăzut. Cu toate acestea, aspectele nu au fost investigate în legătură directă cu pacienții bolnavi de diabet.

Recent, cercetătorii din cadrul universității Kyushu, a facultății de stomatologie Fukuoka și a spitalului Hakujyuji din Japonia au investigat beneficiile consumului de cafea și ceai verde pentru pacienții bolnavi de diabet.

Ce a arătat studiul?

Persoanele care au băut zilnic mai mult de o ceașcă de ceai verde sau cafea au avut o rată mai scăzută de deces, în comparație cu cei care nu au băut nici cafea, nici ceai. Rata mai scăzută de deces a fost asociată cu cantitatea mai mare a celor două substanțe.

Cercetătorii susțin că ambele băuturi, combinate, în anumite măsuri, au redus rata de mortalitate cu 63%, după rezultatele evidențiate în 5 ani.

Separat, consumul a două cești de cafea pe zi a fost asociat cu o scădere de 41% a șanselor de deces. În ceea ce privește ceaiul verde, au descoperit că patru cești pe zi au redus riscul de deces cu 40%. Totuși, consumul băuturilor în tandem a avut cele mai bune rezultate:

  • două cești de ceai verde, consumate împreună cu două cești de cafea au redus riscul cu 51%
  • patru cești de ceai verde, consumate împreună cu o ceașcă de cafea au redus riscul cu 58%
  • patru cești de ceai verde, consumate împreună cu două cești de cafea au redus riscul cu 63%

Limitările studiului.

Informațiile oferite de acest studiu nu dovedesc în mod concret că aceste băuturi reduc în mod substanțial riscul de deces. Studiul s-a bazat pe informațiile primite de pacienți prin intermediul unui chestionar. Din acest motiv, dovezile că studiul a avut un efect atât de pozitiv sunt limitate. Alți factori, precum obiceiurile personale, puteau interveni în rezultatele cercetării. Este important să conștientizăm că studiul a fost pur observațional. Totuși, descoperirile indică faptul că ceaiul verde și cafeaua pot avea beneficii pentru unii pacienți.

 

 

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

27 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

57 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: