În trecut, medicii credeau că doar adulţii pot face diabet de tip 2. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de copii sunt în prezent diagnosticaţi cu această boală. Potrivit doctorilor, de vină pentru această situaţia o poartă alimentaţia nesănătoasă.
Iată ce trebuie să introduceţi în alimentaţia celor mici pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru prevenirea diabetului şi a altor afecţiuni.
Zeamă de oase
Este bogată în calciu, magneziu, potasiu şi alte minerale valoroase care întăresc sistemul imunitar. În plus, conţine gelatină car deşi nu este o proteină completă (conţine doar doi aminoacizi), face ca alimentele gătite alături de care este consumată (inclusiv proteinele animale şi vegetale), să fie mult mai uşor de asimilat.
Gelatina este extrem de eficientă şi în tratarea problemelor digestive, de hiperaciditate, colită, inflamaţii ale colonului.
Grăsimi nesaturate
Copiii au nevoie de grăsimi pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului şi a sistemului nervos. Aceastea sunt esenţiale şi pentru dezvoltarea sistemului osos şi întărirea sistemului imunitar.
Uleiul de măsline şi de cocos este ideal pentru gătit, iar oleaginoasele şi avocado reprezintă gustări sănătoase.
Alimente fermentate
Aceastea sunt bogate în probiotice care ajută la dezvoltarea bacteriilor sănătoase din intestine, întăresc sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia şi previn alergiile.
Fructe şi legume
Este important ca cei mici să consume cât mai multe fructe şi legume, pe care, dacă se poate, să le achiziţionaţi de la piaţă sau chiar din zonele rurale. Un morcov românesc de ţară este mai mic, dar are cu siguranţă mai mulţi nutrienţi şi de calitate superioară faţă de cel mai frumos morcov pe care l-aţi putea găsi în supermarket.
Părinţii trebuie să-şi educe copiii să renunţe la dulciurile din comerţ şi să prefere fructele natu-rale sau să încerce să le prepare prăjituri de casă, care nu vor conţine niciodată la fel de mulţi aditivi ca produsele de pe piaţă.
În plus, majoritatea nutriţioniştilor recomandă ca cei mici să consume cel puţin un litru de lichide pe zi, asta excluzând sucurile din comerţ. Un consum insuficient de apă poate avea aceleaşi efecte negative asupra organismului ca alimentele bogate în colesterol. Opt sau mai multe pahare de apă pe zi pot menţine la limite normale nivelul de zahăr din sânge, arată un studiu francez.
Mişcarea este un element propice creşterii armonioase. Deşi copiii fac mişcare în general, este de preferat ca mişcarea să fie în aer liber, într-un mediu mai curat, la munte sau la bunici, la ţară.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…