Din cuprinsul articolului
Un nou studiu a arătat că diabetul de tip 2 poate avea o legătură cu dezvoltarea cancerului colorectal la oameni. Studiul a vizat o anumită secțiune a populației Americii, afro-americanii cu statut socioeconomic scăzut.
Includerea acestei secțiuni de oameni a fost importantă, deoarece experții doreau să determine care sunt exact factorii care ar putea cauza legătura dintre cele două boli.
Și au descoperit că persoanele care nu au avut acces la screening-ul cancerului de colon, care nu au făcut colonoscopie și care au fost recent diagnosticați cu diabet aveau un risc foarte mare.
Acești oameni au, de asemenea, de două ori mai multe șanse de a face diabet de tip 2. Se spune că factori precum disparitatea rasială, obezitatea, stilul de viață și alți factori biologici influențează bolile.
Ei au citat că principala explicație din spatele legăturii au fost mecanismele biologice precum hiperinsulinemia și hiperglicemia. Când organismul creează multă insulină în sânge pentru rezistența la insulină, se numește hiperinsulinemie. În timp ce, atunci când organismul are niveluri ridicate de zahăr din sânge, se numește hiperglicemie.
Acesta este modul în care diabetul poate cauza un risc emergent de cancer colorectal. Există și alți factori care joacă un rol, cum ar fi:
Experții au efectuat mai multe cercetări doar pentru a afla că acest risc este incredibil de mare într-o anumită mulțime de oameni. Ei susțin că afro-americanii care provin din medii socio-economice foarte scăzute prezintă un risc ridicat de a dezvolta cancer colorectal.
Experții spun că factorii socio-demografici joacă un rol enorm în dezvoltarea acestei probleme de sănătate. Oamenii care provin din medii socio-economice bune nu trebuie să facă eforturi pentru alimente sănătoase și de bună calitate și pentru acces regulat la alimente și apă potabilă.
Dar oamenii din medii socio-economice scăzute de foarte multe ori nu primesc acestea împreună cu controale regulate de sănătate, tratamente atât pentru cancerul de colon, cât și pentru diabet.
Factorii care influențează această problemă de sănătate:
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…