Un înlocuitor NATURAL de zahăr ar putea ajuta diabeticii cu reglarea zahărului din sânge atunci când este luat în cantități controlate.
Diabetul este o afecțiune care compromite capacitatea organismului dumneavoastră de a regla nivelul zahărului din sânge.
Prevalența afecțiunii a crescut din cauza consumului tot mai mare de alimente procesate și zaharuri în dietele noastre.
Diabetul este asociat cu un risc crescut de boli de inimă, boli ale ficatului gras și o serie de alte afecțiuni metabolice.
Mierea a fost identificată de unele studii ca o sursă naturală de zaharuri care poate combate mai multe dintre aceste afecțiuni metabolice.
O recenzie publicată în revista Nutrients a identificat mierea are proprietăți antidiabetice, anti-hipertensiune și anti-obezitate.
Crește sensibilitatea la insulină, care este atenuată la diabeticii de tip 2.
Indicele glicemic scăzut al alimentelor limitează creșterea în greutate și depozitarea grăsimilor din consumul acestuia.
Antioxidanții pe care îi conține pot combate inflamația, un simptom comun al bolilor metabolice.
Studiile au analizat și efectul mierii asupra nivelului de colesterol.
O meta-analiză efectuată anul trecut a compilat datele disponibile din studiile pe oameni de miere pentru colesterol.
Analiza a concluzionat că consumul de miere nu afectează colesterolul.
Autorii notează că dovezile disponibile cu care au trebuit să lucreze au fost mixte și adesea de calitate scăzută.
Mierea trebuie totuși consumată cu moderație.
Dietele care sunt sărace în carbohidrați și zaharuri joacă un rol important în gestionarea diabetului și a afecțiunilor similare.
În plus, mierea poate fi alterată, în care este diluată cu siropuri de zahăr mai ieftine.
Rezultatele asupra sănătății pot depinde de tipul de zahăr care este adăugat în miere.
Cercetătorii au speculat, de asemenea, că mierea ar putea juca un rol în prevenirea diabetului de tip 2.
Mierea este bogată în fructoză, o formă de zahăr cu un gust mai puternic și cu un impact mai mic asupra zahărului din sânge.
Există unele dovezi că fructoza poate scădea nivelul zahărului din sânge la animalele diabetice.
Animalele hrănite cu alimente cu fructoză au văzut o absorbție crescută a altor zaharuri din sânge.