Diabet: senzația de pe timpul nopții care ar putea fi un indiciu al nivelului ridicat de zahăr din sânge

Din cuprinsul articolului

Războiul împotriva diabetului este în desfășurare, dar creșterea ratelor obezității cauzează eșecuri majore. Situația se complică și mai mult prin faptul că în stadiile inițiale nu există semne de avertizare evidente de creștere a zahărului din sânge, așa că multe cazuri trec neobservate. Potrivit unor organisme de sănătate, totuși, un semn indicator poate fi mai evident noaptea.

Diabetul se caracterizează prin dereglarea nivelului de zahăr din sânge, care rezultă din incapacitatea de a răspunde la insulină sau dintr-un deficit de hormon. Rezultatul final al acestui lucru sunt nivelurile ridicate de glucoză, care provoacă leziuni severe ale terminațiilor nervoase dacă nu sunt gestionate. Un semn revelator că nivelurile de zahăr din sânge devin cronic ridicate poate lovi  pe timp de noapte.

Fluctuațiile hormonale pot determina o creștere a nivelului de zahăr din sânge, indiferent dacă o persoană este sau nu diabetică.

Cu toate acestea, atunci când nivelurile crescute cronic de zahăr din sânge sunt lăsate nerezolvate, afecțiunea începe să producă semne de avertizare clare.

Deoarece simptomele nu apar de obicei înainte de creșterea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge, multe cazuri nu sunt depistate în stadiile inițiale, când afecțiunea este încă reversibilă.

O durere de cap noaptea ar putea fi un semn de avertizare timpurie că nivelul zahărului din sânge este prea mare.

Deoarece nivelul zahărului din sânge crește în timp ce dormiți, simptomele pot fi mai evidente în acest moment.

Site-ul de sănătate Diabetribe explică: „Dacă nivelul zahărului din sânge este mare noaptea, este posibil să aveți simptome de hiperglicemie.

Hiperglicemia, sau „glicemia ridicată”, nu este definită de un anumit nivel de glucoză.

În timp ce mulți oameni își propun să mențină nivelurile de zahăr din sânge sub 180 mg/dl în timpul zilei, unii oameni vizează intervalul inferior de 120 sau 140 mg/dl noaptea, când nu mănâncă.

Noaptea, simptomele hiperglicemiei includ un somn prost, trezirea frecventă pentru a urina sau a bea apă, dureri de cap, gură uscată, greață.”

În timp ce nivelul zahărului din sânge poate crește noaptea, merită menționat că creșterea va fi rareori suficient de semnificativă pentru a provoca daune organismului.

Alte simptome ale glicemiei crescute

Excesul de glucoză este infim pentru asocierile sale cu afectarea nervilor, dar poate determina și glandele sudoripare să funcționeze corect.

Acest lucru ar putea duce la transpirație insuficientă sau transpirație excesivă, în funcție de modul în care au fost deteriorate glandele.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

16 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

36 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

56 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: