Sari la conținut

Diabet: senzația de mâncărime care ar putea semnala afecțiunea

Caracterizat prin probleme cu producerea de insulină, diabetul este o afecțiune cronică. Privat de mecanismul cheie de control al glucozei, nivelul glicemiei poate ajunge la cote periculoase. Din fericire, odată ce știți că aveți această afecțiune, puteți viza aceste niveluri ridicate prin tratament sau printr-o dietă și le puteți face să scadă.

Aspectul complicat al diabetului zaharat este că semnele de avertizare timpurie tind să fie „generale”. Fără să știi ce să cauți, ai putea să-ți trăiești viața ani de zile fără să știi despre afecțiune. Iată care sunt simptomele care vă vor ajuta să identificați semnele diabetului.

Diabetul este o afecțiune de-a lungul vieții în care nivelul glicemiei devine ridicat.

Acest diagnostic vizează în prezent aproape  milioane de oameni, această cifră urmând să crească până se va ajunge să afecteze una din 10 persoane până în 2030.

Partea înfricoșătoare despre lăsarea nivelurilor de zahăr din sânge netratate sunt complicațiile pe care le poate declanșa, de la boli de inimă la leziuni ale nervilor.

Din fericire, odată ce vă identificați simptomele, inclusiv un semn de mâncărime, și obțineți un diagnostic, puteți gestiona starea prin tratament și modificări ale stilului de viață.

În timp ce toată lumea simte mâncărime din când în când, zonele și cauza care stau la bază sunt ceea ce face ca mâncărimea în cazul diabetului să fie diferită.

Totul se reduce la glicemia crescută. Deoarece insulina nu poate ajuta la preluarea acesteia din sânge, glucoza se poate acumula în schimb.

Odată ce suferiți de niveluri ridicate de zahăr din sânge pe o perioadă lungă de timp, aceasta poate provoca și mâncărimi ale pielii.

De asemenea, complicațiile diabetului, cum ar fi afectarea nervilor sau bolile de rinichi, uneori pot provoca și mâncărime.

Zonele „comune” ale corpului în care mâncărimea poate face ravagii sunt picioarele, pulpele, gleznele.

NHS adaugă că un alt loc în care pacienții cu diabet suferă de mâncărime este organele genitale.

De la enervantă la severă, mâncărimea ar trebui să vă determine să consultați un medic, mai ales atunci când este persistentă.

Deoarece mâncărimea poate fi un semn destul de generic, și alte simptome ale diabetului te-ar putea ajuta să descoperi afecțiunea.

Potrivit organizației de sănătate, mai multe simptome includ:

  • Senzația acută de  sete
  • Urinezi mai des decât de obicei (în special noaptea)
  • Te simti foarte obosit
  • Pierderea în greutate și pierderea volumului muscular
  • Episoade frecvente de afte (o infecție comună cu drojdie)
  • Tăieturi sau răni care se vindecă încet
  • Vedere încețoșată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel