DIABETUL afectează milioane de oameni în întreaga lume, dar mulți ar putea să nu fie conștienți de simptome. Pentru a evita complicațiile grave de sănătate care pot apărea dacă afecțiunea este lăsată netratată, este importantă identificarea semnelor.
Diabetul poate fi împărțit în două tipuri, tip 1 și tip 2. Tipul 1 apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă și distruge celulele producătoare de insulină.
Tipul 2 apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau celulele în cauză nu reacţionează la insulină.
În România, tipul 2 este mult mai frecvent decât tipul 1, reprezentând 90 la sută din cazuri.
Există o serie de simptome de tip 2, inclusiv cele care pot părea neobișnuite.
Un simptom enumerat de NHS este pierderea în greutate fără a încerca acest lucru.
Alte simptome includ urinarea mai mult decât de obicei noaptea, senzația de sete tot timpul, senzația de oboseală foarte mare, mâncărime în jurul penisului sau vaginului, tăieturi sau răni care durează mai mult să se vindece și vedere încețoșată.
O persoană este mai expusă riscului de diabet dacă are peste 40 de ani, are o rudă apropiată cu această afecțiune, este supraponderală sau obeză sau este de origine asiatică, afro-caraibiană sau africană neagră.
Între timp, oamenii de știință au descoperit că un obicei pe timp de noapte este legat de un risc crescut de diabet și boli de inimă.
Cercetări anterioare au sugerat că ar putea fi asociat cu diabetul la persoanele în vârstă și cu obezitatea la femei, în timp ce un alt studiu a sugerat că ar putea afecta modul în care persoanele cu pre-diabet își controlează nivelul de zahăr din sânge.
Acum, un nou studiu din Statele Unite spune că persoanele expuse la lumină artificială au o reglare cardiovasculară și o reglare a glucozei mai proastă decât cei care dorm fără lumină.
Dr. Phyllis Zee, coautor al studiului, a spus: „Am descoperit că lumina – chiar și [o] cantitate modestă – crește activarea sistemului nervos autonom, ceea ce presupunem o creștere a frecvenței cardiace și o scădere a sensibilității la insulină”.
Motivul dat pentru performanța mai slabă a corpului pe timp de noapte cu lumina aprinsă se datorează faptului că sistemul este menținut mai alert.
Deși studiul indică faptul că dormitul cu lumina aprinsă este un factor de risc pentru diabet și boli de inimă, cercetătorii spun că acest lucru nu prezintă imaginea completă.
Dr. Zee a explicat: „Pentru că am studiat doar o noapte și într-un grup sănătos, nu putem spune dacă aceste date sunt semnificative clinic.
Cu toate acestea, schimbarea insulinei ar fi considerată o schimbare semnificativă din punct de vedere fiziologic, care se poate traduce printr-un risc de boală”.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…