Diabet: Iată de ce ar trebui să bei ceai verde zilnic, dacă ai glicemie crescută

Diabet. Consumul de ceai verde și cafea au fost larg popularizate în întreaga lume. Aceste băuturi conțin cofeină pentru a activa sistemul nervos central prin blocarea receptorilor de adenozină.

Pe lângă acest efect de cofeină, consumul de ceai verde și cafea au fost întotdeauna în centrul discuțiilor despre sănătatea umană, boli și longevitate. Astfel, sunt benefice împotriva bolilor degenerative, inclusiv a obezității, a cancerului, a bolilor cardiovasculare și a diferitelor boli inflamatorii.

Și, unele rapoarte au sugerat, de asemenea, că consumul zilnic de ceai verde ajută și la controlul diabetului de tip 2.

Diabet: Iată de ce ar trebui să bei ceai verde dacă ai glicemie crescută

Ceaiul verde provine din planta Camellia sinensis, un arbust veșnic verde care crește în principal în China și India. În timp ce ceaiul negru și ceaiul verde provin din aceeași plantă, ele sunt procesate diferit. După recoltare, frunzele pentru ceai verde sunt rapid aburite sau încălzite pentru a opri oxidarea.

Ceaiul verde este bogat în clasa de compuși polifenoli cunoscuți sub numele de catechine. Polifenolii pot avea beneficii pentru sănătatea oamenilor. Se crede că multe dintre efectele ceaiului verde se datorează catechinei sale cele mai abundente, galatul de epigalocatechin (EGCG).

Diabetul este o afecțiune cronică de sănătate în care organismul nu este capabil să producă suficientă insulină și să descompună în mod corespunzător zahărul (glucoza) din sânge. Glucoza provine din alimente și este folosită de celule pentru energie. Glucoza se produce și în ficat.

Insulina este un hormon produs de pancreas, o glandă mare din spatele stomacului. Insulina este necesară pentru a muta zahărul în celule, unde poate fi folosită pentru energia necesară proceselor corpului. Cu diabetul de tip 1, organismul nu produce insulină. Cu diabetul de tip 2, cel mai frecvent tip, organismul nu produce sau folosește insulina în mod corespunzător. Fără suficientă insulină, glucoza rămâne în sânge și provoacă o afecțiune numită hiperglicemie sau niveluri ridicate de zahăr din sânge.

Beneficiile ceaiului verde pentru pacienții cu diabet

  • Pierdere în greutate

Diabetul de tip 2 – cea mai comună formă de diabet este cauzată de mai mulți factori, inclusiv factori de stil de viață și gene. Este mai probabil să dezvolte diabet de tip 2 dacă persoana nu este activă fizic și este supraponderală sau obeză. Greutatea suplimentară provoacă uneori rezistență la insulină și este frecventă la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Deci, într-un astfel de caz, ceaiul verde ajută la scăderea greutății și astfel persoanele cu diabet zaharat de tip 2 își controlează glicemia.

  • Îmbunătățește sensibilitatea la insulină

Catechinele prezente în ceaiul verde ajută la reducerea efectelor rezistenței la insulină prin scăderea digestiei și absorbției carbohidraților (catechinele sunt un tip de antioxidant). Potrivit cercetătorilor, o persoană care suferă de diabet de tip 2 poate savura o ceașcă fierbinte de ceai verde bine preparat de cel puțin trei ori pe zi.

  • Managementul stresului

Stresul poate fi o barieră majoră în gestionarea controlului glucozei. Prin urmare, atunci când ești sub stres fizic, zahărul din sânge poate crește și el. Acest lucru se poate întâmpla atunci când ești bolnav sau rănit și afectează persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sau tip 2.

Într-un astfel de scenariu, ceaiul verde care conține aminoacid L-teanină ajută la calmarea minții și a corpului, ameliorând astfel stresul.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

4 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

35 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: