Sari la conținut

Diabet de tip 2: Iată cum vă afectează obiceiurile proaste de somn nivelul de zahăr din sânge

somn
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
insomnie

Diabet de tip 2. Un nou studiu ne avertizează că obiceiurile proaste de somn, cum ar fi somnul și trezirea târziu, ar putea cauza diabet de tip 2. Mulți dintre noi urmează un program foarte haotic, care deseori include a sta treaz până noaptea târziu.

Dar știați că a te culca târziu poate duce la diabet de tip 2? Acest lucru a fost dovedit de un studiu publicat în Annals of Internal Medicine. Cercetătorii afirmă că obiceiul de a te culca foarte târziu poate crește riscul oamenilor de a dezvolta diabet, în special pentru femeile de vârstă mijlocie.

Studiul a fost realizat pe femei deci; există mai puține date despre bărbați la acest subiect. Cu toate acestea, concluziile acestui studiu sunt legitime și indică o legătură clară între obiceiurile de somn și diabetul de tip 2. Aceasta înseamnă că și bărbații l-ar putea obține și este mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău.

Diabet de tip 2: Iată cum vă afectează obiceiurile proaste de somn nivelul de zahăr din sânge

Cercetătorii au colectat date de la un eșantion de 63.676 de asistente cu vârste cuprinse între 45 și 62 de ani. Rețineți că niciuna dintre aceste femei nu a avut antecedente de diabet, boli cardiovasculare sau cancer înainte de începerea studiului.

În următorul pas al studiului, au urmărit anumite comportamente ale acestor femei timp de aproape opt ani, de exemplu calitatea dietei, consumul de alcool, activitățile fizice, obiceiurile de fumat, IMC și obiceiurile de somn.

Studiul a arătat că persoanele care aveau obiceiul de a obiceiuri de somn neregulate, de a sta treaz până târziu și de a dormi până târziu au avut cu 54% mai multe șanse de a dezvolta diabet de tip 2. Modelul de somn neregulat crește, de asemenea, riscul lor de a duce un stil de viață nesănătos.

Un stil de viață nesănătos ca acesta ar putea include o dietă nesănătoasă și lipsa exercițiilor fizice. Și acestea pot juca un rol major în creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Cu toate acestea, cercetătorii au ajuns la concluzia că influența obiceiurilor proaste de somn asupra nivelului de zahăr din sânge s-a dovedit a fi mult mai mare decât ceilalți factori.

Somnul adecvat și la timp ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează o greutate corporală sănătoasă. Dacă acest lucru nu este furnizat organismului nostru, acesta va suferi în mod natural anumite probleme. Va avea dificultăți să funcționeze normal. Somnul slab poate duce la probleme de metabolism, care pot afecta, de asemenea, creșterea și scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel