Din cuprinsul articolului
Glucoza este o substanță importantă pentru funcționarea optimă a corpului uman. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, „corpul tău descompune cea mai mare parte a alimentelor pe care le consumi în zahăr (numit și glucoză) și le eliberează în sânge.
Pancreasul produce un hormon numit insulină, care acționează ca o cheie care permite zahărului din sânge să intre în celulele corpului, astfel încât acestea să-l poată folosi pentru energie.
La pacienții diagnosticați cu diabet, corpul lor fie nu produce suficientă insulină, fie nu poate folosi în mod corespunzător insulina pe care o produce.
Când nu există suficientă insulină sau celulele încetează să răspundă pozitiv la insulină, există prea mult zahăr în sânge și, în timp, acest lucru poate cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, pierderea vederii și boli ale rinichilor.
În timp, diabetul poate provoca și alte tipuri de daune organismului. Poate deteriora stratul care acoperă nervii sau vasele de sânge care transportă oxigen către nervi.
Atunci când acestea din urmă sunt deteriorate, este posibil să nu trimită semnale nervoase, mai încet sau în momentele nepotrivite.
Potrivit Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite, mai mult de jumătate dintre persoanele diagnosticate cu diabet au această afecțiune.
Simptomele neuropatiei diabetice includ:
Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite (NIH) subliniază diferitele afecțiuni pe care nivelurile ridicate de zahăr din sânge le pot provoca fără tratament medical.
„Neuropatia periferică poate provoca complicații ale piciorului, cum ar fi răni, ulcere și infecții, deoarece afectarea nervilor poate determina o persoană să-și piardă senzația în picioare. Drept urmare, este posibil ca persoana să nu observe că pantofii provoacă o rănire sau că și-a rănit picioarele. Leziunile nervoase pot cauza, de asemenea, probleme cu echilibrul și coordonarea, ducând la căderi și fracturi.”
Există diferite tipuri de neuropatie diabetică:
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…