Diabet: Băutura galbenă care provoacă o scădere semnificativă a zahărului din sânge în câteva minute

DIABETUL de tip 2 se caracterizează prin creșterea nivelului zahărului din sânge, care amenință să copleșească organismul. Din fericire, puteți determina scăderea nivelului de zahăr din sânge în câteva minute, consumând o băutură galbenă caldă.

Dacă aveți diabet de tip 2, înseamnă că corpul dumneavoastră nu poate produce suficientă insulină sau insulina pe care o produce este rezistentă la celule. Insulina este un hormon care reglează glicemia – principalul tip de zahăr găsit în sânge. Fără acest mecanism, nivelurile de zahăr din sânge pot atinge vârfuri periculoase.

Din fericire, puteți controla nivelul zahărului din sânge îmbunătățind dieta.

Articole specifice au fost promovate pentru priceperea lor în scăderea zahărului din sânge, cum ar fi ceaiul de dud.

Ceaiul din frunze de dud provine din arborele de dud (Morus), care, la rândul său, aparține familiei Moraceae.

Un studiu publicat în Jurnalul Saudit de Științe Biologice a descoperit că consumul de ceai de dud a compensat creșterea glicemiei provocate de mâncare.

Scopul studiului, intitulat „Reducerea hiperglicemiei postprandiale prin ceai de dud la pacienții cu diabet de tip 2”, a fost de a identifica efectul ceaiului de dud în reducerea nivelurilor anormal de ridicate de glucoză din sânge postprandială (PPG) la pacienții cu diabet de tip 2.

Glicemia postprandială sau PPG măsoară nivelurile de glucoză din sânge (zahăr) după o masă care conține o cantitate stabilită de carbohidrați.

Pentru studiu, 20 de pacienți diabetici au primit ceai simplu (de control) și 28 de pacienți diabetici au primit ceai de dud (subiect de testare) pentru a măsura efectul ceaiului de dud asupra nivelului de glucoză din sânge și de PPG a jeun.

Probele de glucoză din sânge au fost recoltate după un mic dejun standard.

Nivelurile PPG au fost înregistrate după consumul a 70 ml ceai împreună cu o linguriță de zahăr după 90 de minute la toți cei 48 de pacienți.

După consumul de ceai simplu și ceai de dud, s-a observat modificarea nivelului de PPG ca răspuns la ceaiul de dud la toți pacienții testați, comparativ cu controlul.

Cercetătorii au numit reducerea zahărului din sânge după ceaiul de dud drept „foarte semnificativă”.

„Mai mult, s-a constatat că mărimea efectului este foarte mare”, au observat ei.

 

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

12 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: