Din cuprinsul articolului
Diabet: alimente pe care ar trebui să le evitați dacă suferiți de glicemie crescută.
Diabetul este o afecțiune în care nivelul zahărului din sânge este ridicat. Există două tipuri diferite de diabet zaharat, tip 1 și tip 2.
Diabetul de tip 1 este o afecțiune autoimună în care pancreasul nu este capabil să producă insulină.
Diabetul de tip 2 este o afecțiune în care organismul rezistă la insulină sau nu poate produce suficientă insulină.
Pentru a menține nivelul de zahăr sub control, este important să mențineți un stil de viață sănătos. Exercițiile fizice regulate și evitarea anumitor alimente vă pot ajuta să vă controlați nivelul zahărului din sânge.
Diabet: alimente pe care ar trebui să le evitați dacă suferiți de glicemie crescută
Alimentele care au un conținut ridicat de carbohidrați ar putea să NU fie o opțiune bună, cu toate acestea, va trebui să le consumați în cantități limitate, deoarece oferă organismului și energie.
Iată câteva alimente pe care ar trebui să le evitați dacă suferiți de diabet.
1. Iaurt cu aromă: Iaurturile aromate sunt încărcate cu zahăr și îndulcitori care se adaugă la nivelul de zahăr deja ridicat. Cel mai bine este să evitați aceste iaurturi aromate și să încercați în schimb iaurtul simplu sau iaurtul grecesc. Iar la acestea, puteți adăuga semințe sau fructe proaspete, care vor adăuga aromă în mod natural.
2. Boluri pentru smoothie prefabricate: Atunci când cumpărați aceste boluri pentru smoothie prefabricate, există șanse mari ca aceste boluri să fie făcute din sucuri de fructe care nu au fibre. Atunci când dieta dumneavoastră este lipsită de fibre, nivelul zahărului din sânge ar putea crește și, prin urmare, includerea fibrelor în dieta dumneavoastră este importantă. Bolurile pentru smoothie-uri sunt lipsite de fibre și asta ar putea crește nivelul zahărului din sânge.
3. Cereale cu zahăr: Există unele cereale disponibile care sunt bogate în proteine și fibre și, pe de altă parte, există cereale disponibile care nu conțin niciuna dintre acestea. Consumul acestor cereale ar putea crește considerabil nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, atunci când mănânci aceste cereale, asigură-te că le consumi împreună cu o altă formă de proteine și fibre, astfel încât să nu crească nivelul zahărului din sânge.
4. Carbohidrați procesați: Aceste alimente au un indice glicemic ridicat și ar putea crește nivelul zahărului din sânge. Alimente precum orezul alb, cartofii și pâinea albă, printre altele, ar putea contribui la creșterea nivelului de zahăr din sânge.