Diabet: 5 moduri simple de a regla nivelul ridicat de zahăr din sânge în timpul verii

Moduri simple de a regla nivelul ridicat de zahăr din sânge în căldura verii. Pe măsură ce temperatura crește, cresc și grijile persoanelor care suferă de diabet.

Gestionarea nivelului de zahăr din sânge este o sarcină dificilă, mai ales pentru cei care îl au mereu crescut. Vremea extrem de caldă vă poate afecta controlul zahărului din sânge.

Potrivit experților în sănătate, dacă sunteți un utilizator de insulină, ați putea avea un risc mai mare de complicații legate de diabet în timpul lunilor de vară.

Ce se întâmplă cu diabeticii vara? Medicii spun că diabetul dăunează nervilor din glandele sudoripare și te face să nu poți transpira în mod corespunzător. Și dacă sunteți în aer liber la căldură mare, vă puteți îmbolnăvi din cauza epuizării și a insolației.

Deshidratarea duce la o creștere a nivelului de glucoză din sânge, ducând la urinare frecventă, făcându-l un cerc vicios. Diabeticii sunt întotdeauna sfătuiți să nu iasă din casă nepregătiți la temperaturi extreme.

Cum să gestionezi nivelul de zahăr din sânge: 5 moduri simple

Experții în sănătate spun că majoritatea tipurilor de insulină tolerează temperaturi de până la 34-35 grade Celsius. Astfel încât orice temperatură mai ridicată poate face ca medicamentul să se descompună rapid.

Când mercurul începe să crească, aceste articole încep să-și piardă eficacitatea. Prin urmare, ar trebui să fie refrigerate. Deși vă puteți îngriji cu ușurință de medicamente, există câteva sfaturi susținute de experți pe care trebuie să le urmați pentru a vă feri de orice boală în timpul verii.

Câteva dintre acestea sunt:

1. Beți multă apă: Toată lumea trebuie să fie hidratată. Cu toate acestea, vara, cei cu diabet ar trebui să continue să bea apă la intervale regulate, deoarece monitorizarea nivelului de apă din organism este esențială.

Medicii recomandă să purtați într-o pungă sticle mici de apă sau băuturi cu electroliți, cum ar fi limonadă sau apă de cocos, dacă faceți drumeții în aer liber sau faceți sport.

2. Ajustați-vă insulina: Luați legătura regulată cu medicul dumneavoastră pentru a aflacum trebuie ajustată insulina atunci când începe să se încălzească. De asemenea, medicul vă recomandă cantitatea de activitate fizică pe care o puteți face în funcție de cantitatea de insulină pe care o luați.

3. Testați-vă frecvent glicemia: Deoarece temperaturile ridicate pot determina fluctuații foarte mari ale glicemiei, este întotdeauna mai bine să testați cât de des puteți. Luați măsuri adecvate și imediate pentru a vă menține nivelurile stabile.

Este important să faceți monitorizare timp de câteva ore după ce ați terminat antrenamentul sau altă activitate fizică pentru ziua, deoarece efectele asupra zahărului din sânge durează mai mult timp.

4. Purtați întotdeauna câteva gustări cu conținut scăzut de calorii: Dacă sunteți diabetic, asigurați-vă că aveți întotdeauna câteva gustări cu conținut scăzut de calorii, care pot servi ca înlocuitor de masă, contribuind în același timp la prevenirea scăderii zahărului din sânge.

5. Evitați arsurile solare: Este foarte ușor să te arzi de soare vara. Razele ultraviolete dăunătoare ale soarelui stresează corpul și pot crește nivelul de zahăr din sânge. Folosiți protecție solară cu spectru larg cu cel puțin SPF-30 și purtați echipament de protecție pentru ochi ori de câte ori vă aflați în aer liber.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

32 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Citeste si: