Din cuprinsul articolului
O echipă de medici din Africa de Sud au descoperit recenta variantă, Omicron. Unul dintre specialiștii care au contribuit la descoperire scoate la iveală informații inedite despre această tulpină.
Angelina Coetzee, unul dintre medicii din Africa de Sud care au descoperit tulpina Omicron, a declarat că s-a confruntat cu moemnte dificile atunci când a vrut să spună lumii despre Omicron.
Coetzee susține că oameni de știință și politicieni din Europa au contactat-o insistent în momentul în care a descoperit că Omicron nu este o tulpină la fel de agresivă.
Conform spuselor ei, specialiștii de pe continentul nostru și politicienii îi spuneau că descoperirile ei sunt eronate și o presau să ascundă că boala indusă de Omicon nu este la fel de gravă, spre deosebire de tulpinile anterioare.
„Îmi tot spuneau că n-am nicio idee despre ce vorbesc, eram atacată, în permanenţă. A fost o presiune uriaşă asupra mea. Atât din partea oamenilor de ştiinţă din Europa, cât şi dinspre politicieni. Mi s-a cerut, în mod repetat: «Te rog, nu spune că e boală blândă»”, a declarat medicul pentru The Daily Telegraph, notează substantial.ro.
A fost acuzată că minte în privința tulpinii
„Am fost acuzată că mint în privinţa noii tulpini, că vreau să minimalizez gravitatea bolii. În mintea celor care m-au atacat era, practic, imposibil ca o variantă, cu peste 38 de mutaţii, să fie mai blândă”, a completat Angelique Coetzee, care conduce Asociaţia Medicilor din Africa de Sud.
Omicron, cea mai „blândă” variantă a Sars-CoV-2
Deși pare mai blândă, varianta Omicron este extrem de contagioasă. Aceasta încă poate face victime, anunță specialiștii, mai ales în rândul persoanelor vulnerabile.
Anumite afecțiuni pot crește riscul de a dezvolta o formă gravă de boală, inclusiv în cazul tulpinii Omicron, făcând vaccinarea anti-COVID esențială pentru a reduce riscurile.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…