Proprietarul azilului în care a stat celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu rupe tăcerea în scandalul azilelor groazei.
Acesta spune că primul lucru care trebuie să le dea de bănuit celor care își duc părinții la azil e prețul. Tarifele extrem de mici pot indica faptul că vârstnicii nu sunt îngrijiți cum trebuie. Un alt factor e și programul de vizitare, care în teorie nu trebuie să existe.
„Zi de zi vin controale acum, de peste tot, vin mai des, da, de când cu scandalul. Înainte veneau și nu prea, dar ei știau care sunt căminele execrabile și care sunt curate. La noi nu prea aveau ce să găsească, la mine totul e farmacie, la orice oră, nu trebuie să se anunțe un control.
Nu știu exact costul unui pacient, în București, dar am auzit că e și de 2.500 de lei. E o taxă însă foarte mică. Când ceva este mai ieftin, decât e normal, trebuie să-ți pui un mare semn de întrebare. Un proprietar trebuie să plătească lumina, gazele, salariile, tot felul de taxe. Toate au un cost care se reflectă în taxă. Eu nu mi-aș lăsa părintele acolo unde mi se impune taxă mică și un program de vizită.
Mi s-ar părea cusut cu ață albă să aibă program de vizită. Eu trebuie să am dreptul să-mi văd părintele când doresc. Vreau să sun la sonerie și să zic: ‘Bună ziua, am venit să-mi văd tatăl!’. Așa, pur și simplu, fără să îi anunț din timp. Familiile trebuie să verifice starea de sănătate a rudelor internate, nu e normal să se ajungă la nivelul acesta, să cerșească, e inuman.
Prețul real este între 3.000 și 4.000 de lei, depinde de complexitatea serviciilor, a mâncarii, dacă se folosesc pamperși, etc. Sunt și persoane care au probleme cu deglutiția și atunci e nevoie de un angajat care trebuie să îi dea să mănânce, trebuie pasate alimentele. Păi, din 2.500 de lei, ce îi dai de mâncare, toată luna? Pește congelat?
La control se verifică inclusiv frigiderele, termenul de garanție al alimentelor. Noi luăm alimente din 3 în 3 zile, în special lactatele, pentru a se consuma în termen. Bătrânii sunt foarte sensibili, corpul nu mai funcționează în parametri normali, prin urmare, trebuie mereu mâncare proaspătă”, a spus Ion Cassian, conform BZI.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…