Din cuprinsul articolului
Dezinfectantele și copiii, posibil pericol. Mihai Craiu. „Dispenserul automat împroașcă soluția alcoolică”.
Echilibrul e cea mai bună măsură. În principiu, excesul de substanțe dezinfectante produce un grad de dimicrobism, adică strică ecologia. Medicul pediatru Mihai Craiu trage un alt semnal de alarmă privind efectele negative pe care le au dezinfectantele asupra copiilor.
„Noi nu suntem sterili. Nici măcar pe mâini. Microbiomul uman din tubul digestiv are un număr de celule de 10 ori mai mare decât toate celulele corpului omenesc. Deci avem tot felul de microbi pe noi. Când venim cu un bombardament de chimicale, nu facem bine”, este de părere medicul pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC).
Într-o postare pe contul său de Facebook, Mihai Craiu atenționează asupra pericolelor pe le semnalizează medicii de la urgențe. Acesta atrage atenția asupra cantității de substanțe dezinfectante folosite pentru a dezinfecta mâinile copiiilor, dar și a modului de aplicare.
„Acum când sunt administrate peste 600.000 de doze de vaccin in România nu este momentul să ne relaxăm prematur.Mai ales ca au fost deschise o serie de locuri publice frecventate de multe persoane. Trebuie să avem grijă, în continuare. Este necesar sa ne spălăm/dezinfectăm cum trebuie pe mâini.Cum trebuie înseamnă suficient și nu excesiv.Un pericol pe care il semnalează specialiștii in urgențe este creșterea de 7 ori a numărului de cazuri de copii cu leziuni oculare prin ajungerea accidentală a dezinfectantelor cu alcool în ochi. In Franța foarte multe accidente de acest tip (63 cazuri) au fost în locuri publice, in magazine de exemplu.Deoarece dispenserele automate de dezinfectant sunt, de obicei, plasate cam la 90 cm inăltime, adică exact la înălțimea feței unui preșcolar care vrea să iși dezinfecteze mâinile. Acesta ridică palmele și dispenserul automat împroașcă soluția alcoolică. Uneori în ochii copilului. Alteori duce copilul mâna la față…MESAJ PRACTIC – dezinfectantul e bun doar pe mâini. Nu în ochi sau inhalat…”, este mesajul medicului Mihai Craiu.
</div>
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…