Deviația de sept, o problemă medicală pentru cei trecuți de 40 de ani. Medic: Organismul este mai puțin eficient la 50 de ani. Ce se poate face? Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a explicat ce se întâmplă și cum se poate rezolva această problemă.
Deviația de sept. Aproximativ 80 % dintre oameni se confruntă cu această problemă medicală. Din nefericire, după vârsta de 40 de ani apar modificări în interiorul nasului. Poluarea sau alergiile sunt principalii factor care împiedică intrarea insuficientă de oxigen în plămâni.
Aerul odată intrat prin nas este încălzit instantaneu. Igienizat și umidificat. Ajunge în plâmân la 36 de grade Celsius. Sunt responsabile de proces așa numite cornete nazale situate pe laturile exterioare ale nasului.
Poluarea prea mare, fumul de țigară, alergenii. Toate vor crește în volum cornetele nazale. Apare o afecțiune comună numită rinită cronică hipertrofică.
Ana Maria Apostol, medic primar ORL: „Această mucoasă devine mai mare. Ce se întâmplă? Mulți oameni zic că afară e mai mult praf decât în casă. E același aer și în casă. Praful pe care îl vedem pe mobilă este și în nas și acest praf staționează pe mucoasa cornetului nazal și se va umfla”.
Vedem în nas și latura din mijloc. Aici se constată așa numita deviație de sept. Latura e curbată. O găsim la 80% dintre oameni. La începutul vieții nu are importanță, dar, pe măsura ce îmbătrânim, deviația se combina cu inflamația cornetelor.
Ana Maria Apostol, medic primar ORL, spune cum se rezolvă problema chirurgical: „Te duci pe aceste cornete nazale și le reduci în volum”.
La 20 de ani, deviația de asept nu contează. Vom lua suficient oxigen. La 50 de ani contează.
Organismul este mai puțin eficient la 50 de ani. Vasele de sânge devin mai rigide, cantiate de oxigen trebuie să crească. Nu e posibil dacă nasul nu este în stare bună. Din copilărie pâna la vârsta a treia lăsăm aerul să ia suficient oxgen prin igiena zilnică, potrivit stirileprotv.ro.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…