Adevăruri despre detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului se referă la procesul care prin care corpul nostru elimină toxinele și are loc atât în mod natural, cât și prin respectarea unei alimentații specifice sau prin utilizarea unor produse care ajută la îmbunătățirea sănătății. În cele ce urmează vom vorbi despre:

  • 5 adevăruri despre detoxifierea organismului;
  • Beneficiile suplimentelor alimentare în detoxifierea organismului.

 

5 adevăruri despre detoxifierea organismului

De-a lungul timpului, s-au spus multe lucruri despre detoxifierea organismului. Vom enumera, în continuare, 5 adevăruri despre detoxifiere:

Organismul are capacitatea de a se detoxifia în mod natural

 Conform specialiștilor, organismul nostru are propriile mecanisme prin care poate elimina toxinele. Însă ce sunt, de fapt, aceste „toxine”?

Toxinele reprezintă substanțe toxice care provin din alimentația dezechilibrată, poluare, fum de țigară, substanțe chimice sintetice sau alte substanțe nocive la care pot fi expuse anumite persoane la locul de muncă. Toate aceste substanțe afectează în mod negativ sănătatea.

Detoxifierea este un proces complex, care începe la nivelul ficatului – acesta transformă toxinele în substanțe specifice pe care apoi le elimină, în timp ce rinichii au capacitatea de a elimina substanțele reziduale de care nu mai avem nevoie sub formă de urină.

De asemenea, și plămânii, sistemul digestiv și pielea au un rol important în detoxifierea organismului, proces care are loc zilnic, în mod obișnuit. Însă numai atunci când toate aceste organe și sisteme funcționează normal pot fi eliminate în mod eficient toate toxinele. Altfel, acestea sunt acumulate, și tocmai de aceea unele persoane urmează anumite cure specifice de detoxifiere.

Alimentația echilibrată contribuie la detoxifierea organismului

 Deși în mod normal nu este nevoie de ajutor exterior pentru detoxifierea organismului, pentru facilitarea acestui proces, este recomandată adoptarea unei alimentații corespunzătoare, bogate în nutrienți.

În primul rând, o alimentație sănătoasă începe cu reducerea consumului de zahăr și alimente procesate, asociate cu dezvoltarea unor boli precum: obezitate, boli cardiovasculare, diabet etc., boli ce împiedică abilitatea organismului de a se detoxifia în mod natural, pentru că afectează organele implicate în acest proces (rinichii, ficatul etc.).

 Astfel, alegerea alimentelor sănătoase în detrimentul celor nesănătoase este esențială pentru susținerea procesului detoxifierii. Este recomandat consumul de cât mai multe alimente aflate în stare naturală, precum legume și fructe, renunțarea la alimente de tip fast-food sau patiserie și consumul moderat de proteine (carne și lactate).

Hidratarea corespunzătoare purifică organismul

 Consumul de apă are multiple beneficii asupra organismului: contribuie la reglarea temperaturii corpului, absorbția nutrienților și ajută digestia.

Apa are un rol important în eliminarea substanțelor toxice din organism, prin urină, respirație și transpirație, influențând, astfel, capacitatea organismului de detoxifiere.

 Tocmai de aceea, este important să ne menținem hidratați: specialiștii recomandă consumul zilnic a cel puțin 2 litri de apă , însă această cantitate poate să difere în funcție de nevoile fiecărei persoane. Hidratarea se poate face și prin consumul sucurilor naturale de fructe.

Calitatea somnului influențează detoxifierea organismului

 Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea noastră și pentru a sprijini capacitatea organismului de a se detoxifia în mod natural. Un somn odihnitor îi permite creierului și organismului să regenereze și să funcționeze normal, precum și să elimine toxinele acumulate pe tot parcursul zilei.

Lipsa somnului înseamnă că organismul nu poate să îndeplinească această funcție, iar toxinele se pot acumula și pot afecta sănătatea. În plus, un somn neadecvat duce la stres, anxietate, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, diabet de tip II etc.

 Specialiștii recomandă să dormim între 7-8 ore pe noapte, pentru ca organismul nostru să aibă timp să se refacă, precum și să mergem la culcare și să ne trezim la aceleași ore, inclusiv în weekend-uri.

Sportul contribuie la eliminarea toxinelor din corp

 Beneficiile mișcării asupra organismului sunt deja bine-cunoscute: sportul susține longevitatea și scade riscul apariției unor afecțiuni medicale. Sportul ajută și la reducerea inflamației în corp, ceea ce contribuie la detoxifierea organismului în mod natural.

 În plus, mișcarea întărește sistemul imunitar. Specialiștii recomandă să facem cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.

Beneficiile suplimentelor alimentare în detoxifierea organismului

 Suplimentele alimentare sunt indicate atunci când, din cauza unei alimentații necorespunzătoare, vitaminele, mineralele sau alte substanțe cu proprietăți nutritive nu pot fi asimilate în organism, împiedicând funcționarea normală a acestuia și, implicit, și capacitatea de detoxifiere.

 Orzul verde, spre exemplu, este cunoscut pentru efectele sale detoxifiante și antioxidate și conține mai multe vitamine și minerale, oligoelemente și aminoacizi esențiali. Sod Natural este un supliment alimentar antioxidant pe bază de orz verde care sprijină neutralizarea radicalilor liberi din organism, contribuind la menținerea sănătății acestuia.

 

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

10 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

39 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Citeste si: