Sari la conținut

Detoxifierea organismului. Cum se face corect?

Detoxifierea organismului. Vara este anotimpul ideal pentru a începe o cură de detoxifiere, deoarece avem fructe și legume din abundență. Nici nu vei simți că renunți pentru câteva zile la alimentele tale preferate! 

Tot ce trebuie să faci este să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete. Ideal este însă la stai la distanță de tot ceea ce înseamnă tentații culinare: dulciuri, carne, mâncăruri cu sos. De asemenea, ar fi bine să nu te atingi de zahăr o perioadă. Avantajele detoxifierii pentru organism sunt nenumărate. Vei elimina din toxinele acumulate, vei avea mai multă energie și pur și simplu vei fi mai frumoasă și sănătoasă.

Iată ce alimente te ajută să-ți detoxifiezi organismul vara:

  • Mere. Acestea sunt sănătoase, gustoase, pline de vitamine și au puține calorii. În plus, taie senzația de foame, adică exact ceea ce ai nevoie.
  • Pepene roșu. Acesta este fructul vedetă a verii care are un rol major în procesul de detoxifiere. Aceste fructe conțin cantităţi mari de citrulină, ceea ce ajută la crearea argininei care la rândul său elimină toxinele din corp. Mai mult, are fibre sănătoase care permit colonului să fie sănătos. Nu în ultimul rând, pepenele are în compoziție glutation, unul dintre cei mai buni agenți antioxidanți.
  • Castraveţi. Au foarte puține calorii dar au un conţinut ridicat de apă, cu alte cuvinte contribuie la sănătatea sistemului urinar.
  • Lămâile. Sunt esențiale în procesul de detoxifierea a organismului fiindcă ele contribuie la alcalinizarea corpului. În plus, au un rol central în restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Lămâile ajută la curățare de toxine a rinichilor și ficatului.
  • Afinele sunt bogate în vitamina C, au proprietăţi antivirale şi contribuie din plin la detoxifierea organismului.
  • Păpădia conţine antioxidanţi puternici, care contribuie la curăţarea tractului digestiv. Mai mult, ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor. Poți să bei ceai de păpădie sau să adaugi la salate, frunze de păpădie.
  • Ceaiul de mentă. Menta susține buna funcționare a intestinului subțire și sprijină digestia.
  • Seminţele de in contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Ele sunt o sursă de fibre, de acizi grași, au efect antioxidant și atitumoral și pot preveni chiar diferite tipuri de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel