Din cuprinsul articolului
„Sunt multe mituri amestecate cu jumătăţi de adevăr. Nu poţi să te detoxifici în cure din acestea de şapte zile şi apoi să mănânci timp de două-trei săptămâni ce vrei. În mod fiziologic, organismul se «intoxică» şi se «detoxifică» în fiecare zi. Organismul alege ceea ce are el nevoie şi elimină restul. Şi asta se petrece după fiecare masă”, explică prof. dr. Cristian Serafinceanu, medic primar de diabet, expert în nuțriție și boli metabolice și șef al Centrului de dializă de la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Dr. N.C.Paulescu“ din Bucureşti, potrivit Adevărul. De aceea, detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor nu sunt considerate un înlocuitor al stilului de viață echilibrat. Acestea pot fi un adjuvant în acest scop, însă grija pentru organism trebuie să fie permanentă.
„Ceaiul de ghimbir și lămâie – este un tonic excelent, ajutând la detoxifierea organismului. Se poate folosi şi ghimbir proaspăt, în acest caz ceaiul fiind foarte aromat şi concentrat. Pentru detoxifiere puternică se adaugă şi ceai de păpădie. Reţeta este: folosim 2 măsuri ceai de păpădie şi 2 linguri de rondele de ghimbir peste care se adaugă 3 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat 3-5 minute, apoi se lasă încă 10 minute la răcit. Când temperatura apei a scăzut sub 60 de grade, se adaugă feliile de lămâie. Se consumă călduţ, având proprietăţi detoxifiante şi energizante excelente.
Ceaiul de verbină și rozmarin proaspăt – este de secole aliatul francezilor după o masă copioasă. Alegeţi plantele verzi (se găsesc în magazinele alimentare, cel mai adesea, în raioanele cu condimente) şi adăugaţi o cană de apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 2-4 minute la infuzat, până când apa devine uşor verzuie. Se consumă neîndulcit, fiind un excelent digestiv. Înlătură senzaţia de greaţă de după o masă prea îmbelşugată.
Ceaiul de dafin , combinat cu muşeţel şi mentă – este un remediu blând pentru reducerea senzaţiei de balonare – acumularea de gaz şi lichid în colon. Pentru acest ceai, trebuie să folosim pentru 2 căni de apă, o frunză de dafin, o măsură de muşeţel şi una de mentă. Se poate consumă zilnic, în situaţia în care resimţim o stare neplăcută după mesele îmbelşugate.
Ceaiul de anghinare – apelaţi la ceai de anghinare dacă simţiţi că aţi mâncat prea multe grăsimi animale. Anghinarea este folosită de sute de ani pentru a uşura suferinţa hepatică, iar ceaiul de anghinare poate fi folosit după mese copioase, pentru că ajută activitatea veziculei biliare. Sunt şi câteva precauţii legate de acest ceai- persoanele alergice la muşeţel au şanse mari să fie alergice şi la anghinare, iar persoanele care au pietre la fiere nu ar trebui să consume acest ceai fără să informeze medicul specialist curant”, recomandă Cori Grămescu, cunoscută pentru programele de fitness și nutriție, pe pagina de Facebook.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…