Sari la conținut

Detoxifierea ficatului este recomandată când apar oboseala, balonarea și migrenele. Ce trebuie să faci pentru a-ți recăpăta sănătatea

Detoxifierea ficatului trebuie făcută măcar o dată pe an, de orice adult. Mai ales de cei care consumă alcool și carne. Nu este o procedură complicată, ci o shimbare alimentară chiar binevenită.

Oamenii sunt zilnic expuși la niveluri ridicate de toxine care se regăsesc fie în materiale plastice, alimente de tip fast-food sau cele procesate sau chiar în anumite produse destinate protecției solare.

Detoxifierea ficatului Dacă observi că ai dese stări de oboseală, migrene, te balonezi este posibil ca ficatul tău să nu fie în cea mai bună formă. Așadar, te îndrepți spre alimente care vor elimina toxinele din ficatul tău.

Care sunt alimentele recomandate pentru o astfel de toxifiere

Înlocuiți toate băuturile alcoolice sau sucurile din comerț cu multă apă și ceaiuri de plante. Ceaiul verde este un renumit antioxidant care ajută la eliminarea toxinelor din corp şi la regenerarea celulelor hepatice şi îmbunătăţeşte secreţia bilei.

Ceaiul din rădăcină de păpădie este folosit din antichitate pentru curățarea ficatului.

Introduceți o multitudine de legume verzi în meniu. Este ideal să mănânci zilnic salată verde, spanac, varză crudă sau preparată termic, varză de Bruxelles sau conopidă dacă vrei să îți ajuți ficatul.

Consumați broccoli, varza albă, varza roșie, varza de Bruxelles și conopida conțin substanțe fitochimice numite glucozinolați, care, după ce au fost mestecate, devin izotiocianați. Izotiocianații stimulează organismul să fie mai rezistent la toxine și au de asemenea proprietăți anticancerigene.

De asemenea, consumați cu încredere sfeclă roșie, este minunată în curele de detoxifiere, fiindcă ea contribuie la procesul de eliminarea a toxinelor și în plus întărește sistemul imunitar.

Portocalele, lămâile şi grepfrutul stimulează procesul de detoxifiere şi au rol fortifiant.

Spanacul, peștele și oul sunt bogate în vitamina B12, vitamină recunoscută pentru rolul său în procesele de detoxifiere.

Conține o mulțime de agenți antibacterienei care ajută la prevenirea multor boli. De asemenea, compusul alicină care se regăsește în usturoi ajută la distrugerea organismelor neprietenoase din intestine care produc toxine în tractul gastro-intestinal.În plus, fiind sezonul răcelilor și al infecțiilor respiratorii, consumul zilnic de usturoi este chiar recomandat.

Aceasta poate activa enzimele hepatice și ajută la absorbția grăsimilor sănătoase.

Condimentați cu turmeric! Turmericul este recunoscut pentru proprietățile sale de reducere a inflamațiilor și protejează ficatul.

Delectați-vă cu fructe de pădure! Murele, zmeura, afinele, strugurii roșii, căpșunii, nucile conțin niveluri ridicate de acid elagic. Practic, acidul elagic este un antioxidant puternic care stimulează enzimele care au rolul de detoxifiere al ficatului.

Pentru o bună detoxifiere, introduceți fibrele în dietă. Fibrele alimentare ajută toxinele să iasă din organism prin tractul digestiv. De exemplu, dimineața alături de cereale poți adăuga câteva semințe de chia în bolul cu lapte.

O astfel de cură este binevenită oricând, mai ales în sezonul cald, când există din abundență fructe și legume proaspete.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel