Detoxifierea ficatului! Ficatul este organul a cărui principală funcție este eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care duc la suprasolicitarea ficatului.
De aceea, spun specialiștii, este extrem de important să ne stimulăm ficatul să elimine substanțele rezultate în urma metabolismului produselor ingerate, acest lucru putând fi realizat printr-o dietă sănătoasă și eliminarea anumitor alimente.
Totodată, consumul de apă este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului și a rinichilor. Este recomandat să consumăm cel puţin între şase şi opt pahare de apă pe zi.
Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără mărul, grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza.
Iată ce alimente sunt considerate aliați în detoxifierea ficatului:
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…